Furnizorii de gaze din R. Moldova vor fi obligaţi să facă stocuri pentru două luni de iarnă

Furnizorii de gaze din R. Moldova vor fi obligaţi să facă stocuri pentru două luni de iarnă

Furnizorii de gaze naturale de ultimă opţiune vor fi obligaţi să facă stocuri de gaze naturale pentru o cantitate echivalentă consumului a două luni de iarnă. O modificare în acest sens la Legea cu privire la gazele naturale etse propusă de Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ministrului Andrei Spînu, printre alte modificări se propune ca Guvernul să aibă dreptul de a stabili obligaţie pentru efectuarea stocurilor de gaze naturale în calitate de rezerve de stat. De asemenea, se propune introducerea cadrului juridic necesar pentru determinarea în mod armonizat a tarifelor de intrare şi ieşire pentru serviciul de transport – mecanismul de inter-compensare reciprocă între operatoriii de transport.Propunerile vizează şi introducerea prevederilor specifice privind integritatea şi transparenţa pieţei angro a gazelor naturale şi acordarea dreptului ANRE de a efectua investigaţii privind manipularea pieţei gazelor naturale – Regulamentul REMIT, dar şi delimitarea activităţilor de trading (tranzacţionarea online) şi de furnizare a gazelor naturale.Proiectul hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea proiectului de Lege pentru modificarea unor acte normative este supus dezbaterilor publice până pe 10 decembrie, pe platforma particip.gov.md.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările