CEC: Sunt întrunite toate condiţiile pentru buna desfăşurare a alegerilor

CEC: Sunt întrunite toate condiţiile pentru buna desfăşurare a alegerilor

Eugeniu Știrbu, președintele Comisiei Electorale Centrale

"În ziua alegerilor vor fi deschise peste 3 mii de secţii de votare, iar cele 2,8 milione de buletine de vot au fost deja tipărite. Comisia Electorală Centrală a realizat toate acțiunile preconizate în planulde organizare a scrutinului din 28 noiembrie. Sunt întrunite toate condiţiile pentru buna desfăşurare a alegerilor", a declarat Eugeniu Ştirbu, președintele Comisiei Electorale Centrale, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru prima dată, la alegerile parlamentare vor putea vota persoanele cu dizabilităţi de vedere. CEC a demarat un proiect pilot pentru alegătorii nevăzători din Chişinău. Aceştia vor putea vota la secţia de votare cu numărul 151, aplasată în sectorul Telecentru al Capitalei. Penru a-şi exercita dreptul la vot, persoanele cu dizabilităţi de vedere vor utiliza un plic-trafaret special.


În premieră, vor vota persoanele cu dizabilităţi de vedere
De asemenea, CEC-ul a luat decizia de a permite cetățenilor cu acte expirate să participe la alegerile parlamentare din 28 noimbrie.
Pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie au fost mobilizaţi 3.600 observatori naționali, 600 observatori internaţionali. Pentru reflectarea alegerilor au fost acreditaţi 40 de jurnaliști de peste hotare și 137 de jurnaliști din 22 instituții media din țară.


Alegătorii moldoveni pot obţine informaţii la „linia fierbinte"
Comisia Electorală Centrală a deschis o „linia fierbinte" cu numărul de telefon 080008888 pentru a informa alegătorii în privinţa procesului de votare în cadrul alegerilor parlamentare din 28 noiembrie 2010. Conform informaţiilor oferite de CEC, la „linia fierbinte" au sunat 307 alegători - 300 de apeluri au fost efectuate din ţară, iar 10 din străinătate. Apelurile la acest număr de telefon sunt preluate non-stop.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările