VIDEO Castelul lui Anatol Stati, situat în apropiere de Chişinău. Imagini făcute cu drona

VIDEO Castelul lui Anatol Stati, situat în apropiere de Chişinău. Imagini făcute cu drona

FOTO captură video curaj.tv

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din Republica Moldova, omul de afaceri Anatol Stati, s-a mutat în anul 2014 în casă nouă. Reşedinţa de lux a acestuia seamănă izbitor cu Palatul Culturii din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Castelul impresionant este ridicat la marginea Chişinăului, pe un teren de 1,55 hectare în extravilanul comunei Truşeni.

Imobilul principal, construit din piatră de calcar şi acoperit cu tablă de oţel zincat, are o suprafaţă de 782 metri pătraţi şi este estimat la o valoare de circa 10 milioane de lei.

Al doilea imobil are 463 metri pătraţi şi o valoare de 1,8 milioane de lei. Pe teren a mai fost ridicată o baie de 228 metri pătraţi, o bucătărie de vară de 84 metri şi un sarai de 31 de metri pătraţi.

Reşedinţa familiei Stati seamănă izbitor cu Palatul Culturii din Iaşi, ridicat în perioada 1906 - 1925, în perimetrul fostei Curţi Domneşti medievale moldoveneşti, pe locul fostului Palat Domnesc.

Presa din Moldova a scris anterior că Anatol Stati ar fi cel mai bogat om din Republica Moldova. Despre averea lui circulă multe legende, care arată că s-ar situa între 500 de milioane şi două miliarde de dolari.

Anatol Stati a intrat în afaceri în anii 1992-1993, înfiinţând compania Ascom, care acum este un conglomerat internaţional.

Deşi au o structură diversificată, afacerile lui Anatol Stati se învârt, în special, în jurul extracţiei de petrol şi se extind pe câteva continente în mai multe state: România, Uzbekistan, Kazahstan, Rusia, Irak, Sudan, Ucraina, Cehia, Bulgaria, Emiratele Arabe Unite, Turkmenistan, Kenya, SUA etc.

Imagini video preluate de pe curaj.tv

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: