SUA. Un bărbat s-a vindecat de COVID-19, apoi a primit o factură pentru tratament de 1 milion de dolari: „Mă simt vinovat că am supravieţuit”

SUA. Un bărbat s-a vindecat de COVID-19, apoi a primit o factură pentru tratament de 1 milion de dolari: „Mă simt vinovat că am supravieţuit”

Michael Flor spune că a rămas şocat când a văzut suma pe care o datorează spitalului.

Michael Flor, un bărbat de 70 de ani din oraşul Seattle, SUA, s-a vindecat de COVID-19 după ce a petrecut 62 de zile în spital. Când s-a externat, bărbatul a primit o factură din 181 de pagini, pe care era indicată suma de 1,1 milioane de dolari, fiind specificat că acesta este costul tratamentului de care a beneficiat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 400.000 de dolari au costat cele 42 de zile petrecute la terapie intensivă. Pentru tratament la inimă, rinichi şi plămâni, organe afectate cât era infectat cu COVID-19, au fost cheltuite alte 100.000 de dolari. Puţin peste 82.000 de dolari au costat cele 29 de zile în care a fost folosit un ventilator, scrie FoxNews, citat de Adevărul.
 
Din fericire, cel mai probabil, bărbatul va plăti o sumă mult mai mică pentru tratament, deoarece avea asigurare medicală. De asemenea, există şi probabilitatea ca el să nu plătească deloc, pe motiv că tratamentul împotriva COVID-19 este gratuit în SUA.

Michael Flor a mărturisit că se simte vinovat pentru faptul că a supravieţuit fiindcă, în opinia sa, nu este echitabil ca cei care contribuie la fondul asigurărilor de asistenţă medicală şi contribuabilii să fie nevoiţi să achite o sumă atât de mare pentru a-l menţine pe el în viaţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările