Sergiu Mocanu oferă detalii despre accidentul aviatic în care a fost implicat săptămâna trecută: S-a oprit motorul. Am fost nevoit să aterizez de urgenţă VIDEO

Sergiu Mocanu oferă detalii despre accidentul aviatic în care a fost implicat săptămâna trecută: S-a oprit motorul. Am fost nevoit să aterizez de urgenţă VIDEO

Aeronava Cessna 171. Fotografie de la locul accidentului aviatic. La bord s-au aflat patru persoane, inclusiv pilotul Sergiu Mocanu. Nimeni nu a fost rănit, însă aeronava a fost grav avariată.

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, care este şi pilot cu experienţă, a oferit detalii despre accidentul aviatic în care a fost implicat în după-amiaza zilei de 4 iunie, când a fost nevoit să aterizeze de urgenţă pe un teren agricol, lângă localitatea Găureni din Ialoveni, având la bord alte trei persoane. El a mărturisit că această experienţă a fost cea mai complicată din cariera sa de pilot.

Sergiu Mocanu a precizat că aeronava Cessna 171 este un avion american foarte sigur, destinat zborurilor de agrement, care a fost fabricat în anul 1977. 

„Făceam un zbor de la Horeşti spre lacul Ghidighici. La trei minute după decolare a început să se încălzească motorul. Am făcut ceea ce făceam întotdeauna atunci când se ridica temperatura (motorului) un pic mai mult - am redus turaţiile motorului şi am trecut într-un picaj. Înălţimea nu era foarte mare ca să-mi permită prea mult timp să merg în coborâre pentru a răci motorul. Terenul deasupra căruia zburam nu era dintre cele mai bune, aşa cum le am la Vadul lui Vodă, era cu coline etc. Am fost nevoit să fac o aterizare de urgenţă, pentru că motorul s-a oprit. Am aterizat cu motorul oprit într-un lan de grâu. S-a dovedit a fi pământul foarte moale. Avionul a avut de suferit. Slavă Domnului, pasagerii mei nu au avut de suferit deloc, decât au tras o frică. Nişte băieţi tineri, frumoşi, care au înţeles exact situaţia în care m-am pomenit eu. Le-am cerut iertare că au trecut prin asemenea experinţă”, a mărturisit Sergiu Mocanu în emisiunea sa săptămânală de miercuri.
 
Politicianul a spus că după această situaţie nu se simte „nici erou, nici criminal”. „Piloţii adevăraţi au înţeles exact în ce situaţie complicată m-am aflat”, a adăugat Mocanu.
 
Precizăm că Autoritatea Aeronautică Civilă şi Poliţia efectuează investigaţii pe acest caz şi stabilesc cauzele accidentului.
 
Mărturiile despre accidentul aviatic pot fi urmărite începând cu min. 2:00

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările