Preţul biletelor la călătoria cu trenul s-ar putea majora în R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cfm

Preţul biletelor la călătoria cu trenul s-ar putea majora, însă neesenţial. O spune şeful Căii Ferate a Moldovei, Oleg Tofilat. Directorul CFM menţionează că transportul de pasageri nu este componentă care asigură funcţionalitatea Căii Ferate, iar din acest motiv conducerea instituţiei nu mizează foarte mult de majorarea costului biletelor, notează IPN.

Oleg Tofilat spune că, în prezent, se pune accent pe majorarea fluxurilor de transport de mărfuri.

Potrivit directorului CFM, majorarea costului biletelor la călătoria cu trenul nu este o prioritate acum. Oleg Tofilat spune că eforturile conducerii întreprinderii se axează pe popularizarea acestui mijloc de transport în rândul cetăţenilor şi pe majorarea capacităţilor de transport de mărfuri, proces care aduce CFM venituri mult mai mari decât transportul de pasageri.

„Posibil că vom veni cu ajustări la costul biletelor, dar nu va fi ceva spectaculos. Pentru că, în prezent, suntem interesaţi de mărirea numărului de pasageri, numărului de bilete vândute, decât de a modifica preţul. Transportul de călători constituie 1% din veniturile Căii Ferate. Modificarea preţului biletelor este un proces anevoios, iar efectul este minim. Costul biletelor contează foarte puţin în economia Căii Ferate. Trebuie să ne concentrăm pe mărirea fluxului transportului de marfă, extinderea coridoarelor de tranzit, priorităţi care aduc sute de milioane de lei pe an”, a spus Oleg Tofilat în cadrul emisiunii „Freedom cu Dorin Galben” de la TV8.

De asemenea, directorul întreprinderii dă asigurări că toate restanţele salariale au fost achitate. Performanţa a fost posibilă graţie majorării volumelor mărfurilor transportate pe calea ferată. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, războiul din Ucraina şi blocarea porturilor ucrainene a reorientat transportul de mărfuri pe trasee terestre, iar în Republica Moldova transportul feroviar de mărfuri a crescut cu 89% în primul trimestru al anului.

„Nu există nicio restanţă salarială în ceea ce priveşte angajaţii. În prezent, încasările noastre sunt de 4 ori mai mari decât în perioada similară a anului trecut. Noi am sporit volumele de lucru impresionant şi la fel au crescut şi încasările. În mare parte banii au venit din operaţiunile noastre de a transporta marfa, pur şi simplu am mărit volumele la maxim. Volumele de transportare au fost peste recordurile istorice”, a mai spus directorul CFM.

Anterior, Întreprinderea de Stat Calea Ferată a Moldovei a anunţat că din luna iulie 2022, este planificată o majorare considerabilă a salariilor, aproximativ cu 70%, pentru toţi colaboratorii CFM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite