Poliţiştii şi ANTA vor monitoriza traseele pentru a nu admite transportarea organizată la votare pe 1 noiembrie

Poliţiştii şi ANTA vor monitoriza traseele pentru a nu admite transportarea organizată la votare pe 1 noiembrie

FOTO IPN

Secretarul de stat la Ministerul Afacerilor Interne, Sergiu Golovaci, a declarat că în ziua desfăşurării scrutinului electoral, echipe mobile ale poliţiei şi Agenţiei Naţionale Transport Auto vor monitoriza toate traseele Republicii Moldova, pentru a nu admite transportarea ilegală a cetăţenilor către sectoarele de votare cu scopul de a frauda alegerile. În caz de depistare a unor încălcări, transportatorii vor fi sancţionaţi. transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea vine ca urmare a deciziei Comisiei Electorale Centrale, care prevede că, în ziua alegerilor prezidenţiale, pe 1 noiembrie, între orele 07.00 şi 21.00, se va permite deplasarea pe teritoriul ţării doar a autovehiculelor a căror capacitate nu este mai mare de opt persoane şi a transportului rutier de persoane prin curse regulate. 

Este interzis transportul alegătorilor la secţia de votare cu autobuze sau a efectua transportul alegătorilor la secţia de votare de către operatorul de transport rutier în regim taxi, conform unor înţelegeri cu terţe persoane, altele decât călătorul/alegătorul, cu excepţia cazurilor alegătorilor cu dezabilităţi.

Totodată, administratorii transportului public cu care cetăţenii care vor ajunge la secţiile de votare trebuie să pună la dispoziţia călătorilor dezinfectant care să poată fi utilizat atât la intrarea în transportul public, cât şi la ieşire. Pasagerilor trebuie să li se ceară să poarte masca.

Autorităţile responsabile de desfăşurarea alegerilor sunt îndemnate să întreprindă acţiuni pentru asigurarea unui grad înalt de protecţie a cetăţenilor care vor vota: afişe de informare privind mijloacele de protecţie, asigurarea cu echipament suplimentar precum măşti, dezinfectant, efectuarea termometriei la intrarea în sectorul de votare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările