Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu după incidentul soldat cu moartea unui copil într-un parc din Chişinău

Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu după incidentul soldat cu moartea unui copil într-un parc din Chişinău

Procurorii au intentat dosar penal ca urmare a decesului copilului omorât de o bucată de copac care s-a rupt şi a căzut peste el în parcul „Alunelul” din capitală. Urmărirea penală a fost pornită pe faptul „neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase faţă de ele, care a cauzat decesul unei persoane”, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul s-a produs sâmbătă, 14 mai. Fetiţa de 2 ani accidentată a fost dusă la reanimare, dar nu a supravieţuit. „Urmărirea penală este în plină desfăşurare, în prezent fiind efectuate mai multe acţiuni de urmărire penală, respectiv la apariţia unor informaţii relevante pentru opinia publică, Procuratura va reveni cu actualizări pe acest caz”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunţat că ancheta municipalităţii pe acest caz va dura trei zile, până miercuri, iar până atunci directorul Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi, Serghei Carp, va fi suspendat din funcţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările