Directorul Centrului Naţional Anticorupţie va fi numit direct de Parlament

Directorul Centrului Naţional Anticorupţie va fi numit direct de Parlament

Ofiţer CNA, FOTO simbol

Directorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) va fi numit în funcţie de Parlament, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi, la propunerea a cel puţin 20 de deputaţi, şi nu ales în bază de concurs, cum s-a întâmplat până acum. Un proiect de lege pentru modificarea Legii cu privire la Centrul Naţional Anticorupţie, a fost susţinut astăzi de deputaţi majoritari, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numirea directorului CNA se va face cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, pentru un mandat de cinci ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat.

Comisia respectivă va verifica corespunderea candidaţilor propuşi la funcţia de director CNA cerinţelor stabilite. Tot Comisia va prezenta Parlamentului avize privind întrunirea condiţiilor legale de numire în funcţie.

Autorii proiectului, un grup de deputaţi PAS, menţionează că aprobarea prezentului proiect de lege va permite implicarea plenară a CNA în realizarea strategiei privind asigurarea independenţei şi integrităţii sectorului justiţiei pentru anii 2021-2024 şi a Planului de acţiuni pentru implementarea acesteia şi exercitarea atribuţiilor în domeniul combaterii corupţiei.

Proiectul a fost votat în prima lectură.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările