Simulare Evaluare Naţională 2018. Mai mult de 70% dintre elevi nu au luat notă de trecere la Matematică

Simulare Evaluare Naţională 2018. Mai mult de 70% dintre elevi nu au luat notă de trecere la Matematică

Rata de promovare este mai mică decât anul trecut FOTO Adevărul

Procentul elevilor de clasa a VIII-a care au reuşit să ia nota de trecere la Simularea Evaluării Naţionale din acest an este în scădere faţă de 2017.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai puţin de jumătate dintre elevii de clasa a VIII-a din Sălaj, care au susţinut simularea examenului de Evaluare Naţională, au obţinut media generală peste 5, potivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj. În 2017, circa 51% dintre candidaţi au reuşit această performanţă.

Promovabilitate mai bună s-a înregistrat în şcolile din mediul urban, unde aproape 64% dintre candidaţi au luat cel puţin 5; în mediul rural, însă, nici 36% nu au luat note de trecere. Pe discipline de învăţământ, cel mai bine pregătiţi au fost elevii care au susţinut proba la limba maternă, unde 84,7% au fost notaţi cel puţin cu 5. La limba română, au promovat 60,18%, în timp ce la matematică, doar 29,54%, cu aproape opt procente mai mic decât în urmă cu un an.

A crescut, în schimb, numărul candidaţilor de zece, de la cinci în 2017 (toate la matematică), la 10 în 2018. Astfel, au fost evaluate cu nota maximă patru lucrări la limba şi literatua română - obţinute de doi elevi ai Şcolii Gimnazială "Simion Bărnuţiu" Zalău, unul de la Şcoala Gimnazială "Silvania" Şimleu Silvaniei şi un altul de la Liceul Tehnologic nr. 1 Surduc, o lucrare la limba şi literatura maternă - la Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" Zalău şi cinci la matematică - doi elevi ai Şcolii Gimnaziale "Gheorghe Lazăr" Zalău şi câte unul de la Şcoala Gimnazială "Simion Bărnuţiu" Zalău, Liceul Reformat "Wesselenyi" Zalău şi Şcoala Gimnazială "Lucian Blaga" Jibou. Niciun candidat nu a obţinut, însă, media 10.

În judeţul Sălaj, au participat la Simularea Evaluării Naţionale 1.938 elevi. Rezultatele nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi analizate în Consiliile Profesorale, în discuţiile la clasă cu elevii, precum şi în cadrul unor şedinţe cu părinţii, stabilindu-se, ulterior, planuri de măsuri remediale.

Vă mai recomandăm:

Bacalaureat 2018. Cum s-au descurcat candidaţii la prima probă a examenului maturităţii

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările