Deputat PSD, despre eşecul usturător al partidului. „Salariaţii din sistemul bugetar au uitat că acest guvern le-a crescut salariile“

Deputat PSD, despre eşecul usturător al partidului. „Salariaţii din sistemul bugetar au uitat că acest guvern le-a crescut salariile“

Liviu Balint este vicepreşedinte PSD Sălaj FOTO Arhivă

Ajuns parlamentar pe listele PMP, deputatul sălăjean Liviu Balint a trecut în tabăra social-democraţilor în toamna anului 2017. În Sălaj, PSD s-a clasat pe locul 4 la europarlamentare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deputatul PSD Liviu Balint, care este şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a partidului, dă vina pe cei care au coordonat campania electorală în judeţ pentru rezultatele slabe obţinute de social-democraţi la europarlamentarele din 26 mai.

“Din punctul meu de vedere au fost multe cauze care au dus la acest eşec al PSD pe plan judeţean. În special cred ca echipa de campanie a organizaţiei judeţene nu şi-a făcut treaba aşa cum ar fi trebuit. Eu nu aşa văd lucrurile, nu aşa văd o campanie electorală. Din punctul meu de vedere, implicarea a fost foarte, foarte slabă şi trebuie să ne asumăm rezultatele. Şi eu mi le asum, dar repet, nu sunt de acord cu acest gen de a face campanie. Nu vreau să dau lecţii nimănui. Trebuie, însă, să stăm la masă şi să analizăm eşecul PSD în Sălaj la aceste alegeri europarlamentare”, a punctat Balint.

De precizat că la nivel de Sălaj, director de campanie din partea PSD a fost tocmai colegul său din Camera Deputaţilor, Iuliu Nosa.

Acesta a arătat cu degetul şi înspre salariaţii din sectorul de stat, care, în ciuda majorărilor salariale de care s-au bucurat în perioada guvernării PSD-iste, au avut alte preferinţe politice. "Se spune că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Salariaţii din sistemul bugetar, din sanatate, din educaţie, au uitat că acest guvern le-a crescut, le-a dublat şi chiar le-a triplat salariile, au uitat şi de investiţiile care se desfăşoară pe raza judeţului Sălaj. Ne-au pedepsit, însă, ieri, cu votul", a spus deputatul.

Liviu Balint a devenit deputat pe listele PMP, cu doar 3,55% din voturi. În toamna anului 2017, după ce a fost dat afară pentru că a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, el a trecut în tabăra PSD, pentru ca în luna martie a acestui an să fie ales vicepreşedintel al organizaţiei judeţene.

Potrivit numărătorii paralele, în Sălaj, unde Consiliul Judeţean este condus, din 2004, de social-democratul Tiberiu Marc, PSD a ieşit abia pe locul 4, cu 16,3% din voturi, la o distanţă de aproape 10 procente de Alianţa 2020 USR-PLUS.

Citiţi şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările