"Cultivatorul" de cannabis vrea să fie liber

Părinţii bărbatului le-au declarat anchetatorilor că ei ştiau că în ghivece sunt flori FOTO DIICOT

Attila G., bărbatul de 33 de ani originar din Coşeiu prins de procurorii DIICOT şi de poliţişti că avea o cultură de cannabis în grădina părinţilor a făcut recurs la decizia instanţei de arestare preventivă a sa pentru 29 de zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Bărbatul a fost arestat joia trecută după ce, cu două zile înainte, procurorii DIICOT, însoţiţi de poliţişti, au făcut o "vizită" la domiciliul părinţilor acestuia, din localitatea sălăjeană Coşeiu. Potrivit procurorului DIICOT Dan Bubuiug, oamenii legii căutau acolo cele 350 de grame de haşiş pe care bărbatul le spunea unor potenţiali intermediari că le are. Nu au găsit haşişul, dar au găsit, în schimb, 46 de ghivece cu cannabis.

"Învinuitul recunoaşte că a cultivat cannabis, însă nu admite că are sau că a avut acea cantitate de rezină de haşiş, nici măcar cele două grame pe care ni le-a vândut nouă", explică procurorul DIICOT. De altfel, imediat ce Tribunalul Sălaj a admis cererea DIICOT de arestare preventivă pentru 29 de acestuia, Attila G. a şi făcut recurs, cererea sa urmând să fie judecată în zilele următoare de magistraţii Curţii de Apel Cluj.

Reamintim că bărbatul s-a întors recent din Spania, unde se pare că a avut, şi acolo, multe probleme cu legea. Venit în ţară, s-a gândit cum să facă rapid rost de bani aşa că s-a apucat de trafic de droguri, mai exact de rezină de cannabis. Şi-a făcut rost, din Spania, de o cantitate de rezină de provenineţă marocană, estimată la anchetatori la 350 de grame, după care a venit la Zalău pentru a-şi căuta intermendiari. A abordat lume prin oraş spunând că are de vândut haşiş. În 17 mai şi-a găsit un presupus "intermendiar", care era, de fapt, un investigator sub acoperire, căruia i-a vândut două grame de haşiş la preţul de 100 de lei.

În 22 mai, procurorii şi poliţiştii au descins la domiciliul părinţilor acestora, în căutarea întregii cantităţi de droguri pe care se presupune că traficantul o avea. Oamenii legii nu au găsit rezina (o substanţă prelucrată şi îmbogăţită în substanţă halucinantă) respectivă, dar au avut surpriza să găsească altceva: 46 de ghivece pline cu cannabis. Ghivecele erau în grădina casei, într-un minisolar improvizat, părinţii bărbatului justificându-se că ei ştiau, de la fiul lor, că acele plante sunt, de fapt, flori.

Citeşte şi VIDEO Ghinion de traficant: a "angajat" un investigator să-i vândă drogurile

VIDEO Elevi din Zalău, traficanţi de droguri. Poliţiştii şi procurorii au prins ieri în flagrant doi elevi care vindeau haşiş

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările