Cinci persoane trimise în judecată pentru fraudă cu bani europeni. Cum au reuşit să încaseze ilegal peste 3 milioane de lei

Cinci persoane trimise în judecată pentru fraudă cu bani europeni. Cum au reuşit să încaseze ilegal peste 3 milioane de lei

Inculpaţii vor da socoteală în instanţă

Procurorii au instituit secehstru asupra unor bunuri mobile şi imobile aflate în posesia ori proprietatea inculpaţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a cinci persoane acuzate că s-au folosit de documente false pentru a obţine fonduri europene.

În cursul anului 2010, cei cinci inculpaţi - Alin-Vasile Bande-Mureşan, Adrian Vasile Breje, Mrin Cerneşan, Mihaela Goia şi Ioana Maria Rusu, au depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit mai multe documente cu un conţinut nereal, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul unor proiecte finanţate din fonduri europene. "Prin aceste demersuri, au fost obţinute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 3.418.667 lei, sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză", se arată într-un comunicat de presă al DNA Cluj.

În cauză, s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii, prin instituirea sechestrului asupra unor bunuri imobile şi mobile aflate în posesia ori proprietatea inculpaţilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sălaj cu propunerea de menţinere a măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Inculpaţii sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Citiţi şi:

Rechizitoriul unei fraude de 1 milion de lei din bani europeni. Cum s-au falsificat documentele pentru construirea unui centru de afaceri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: