Vaslui:Bătaie în faţa liceului "Ion Mincu"

Vaslui:Bătaie în faţa liceului

Sebastian Raba, elev în clasa a XI-a, le explică poliţiştilor cum a luat bătaie în faţa şcolii

În faţa Grupului Şcolar Industrial „Ion Mincu“ a avut loc ieri o altercaţie în care un grup de liceeni a fost luat la bătaie

Ştiri pe aceeaşi temă

Şefii Inspectoratului Şcolar Vaslui recunosc că măsurile de securitate luate în unităţile de învăţământ sunt ineficiente.

Ieri dimineaţă, un grup de elevi din clasa a XI-a de la „Ion Mincu“ a rămas în afara curţii deoarece n-aveau la ei legitimaţia.


Adolescenţii stăteau pe trotuarul din faţa şcolii sperând să fie primiţi la ore. La un moment dat, cinci tineri străini i-au luat la bătaie. „Stăteam liniştiţi în faţa magazinului, în speranţa că totuşi vom fi lăsaţi să intrăm la ore. Deodată, cinci băieţi au venit către noi luându-ne la rost că ocupam tot trotuarul, ceea ce, bineînţeles că nu era adevărat. Pur şi simplu aveau chef de scandal. Au început să ne lovească, iar noi am ripostat“, a povestit  Sebastian Raba, unul dintre elevii implicaţi în altercaţie.


„Liceenii au sunat la 112“


Scandalul a fost aplanat cu ajutorul poliţiştilor. „Nu a fost un conflict major, dar putea degenera. Unul dintre ei a fost isteţ şi a sunat la 112, aşa că a reuşit să-i sperie pe agresori“, ne-a declarat Paulică Neamţu, agent şef la Poliţia de Proximitate. Cazul arată cât de nesigure sunt şcolile vasluiene, mai ales că, după incidentul de la Craiova, când un liceean a fost omorât, directorii au primit indicaţii de la IŞJ să sporească măsurile de securitate. „Într-un fel, eu sunt coautor la acest incident. I-am avertizat pe elevi încă de săptămâna trecută să aibă legitimaţiile la ei, dacă vor să intre în şcoală, dar nu m-au ascultat. Din acest motiv, elevii implicaţi în scandal au rămas pe afară. Am avut noroc că eram chiar la intrarea în şcoală şi agresorii au fugit când au văzut că mă îndrept spre ei“, a declarat Cornelia Badea, directorul de la  „Ion Mincu“.


Afară e pericolul


Puţine unităţi de învăţământ se pot lăuda cu sisteme de supraveghere eficiente. Un astfel de exemplu este Grupul Şcolar Industrial „Ştefan Procopiu“, unde, din fonduri proprii, s-au cheltuit 40.000 de lei pentru instalarea unui sistem de supraveghere cu 32 de camere.


„Pericolul cel mai mare se află în afara şcolilor deoarece noi ne temem de ce i se poate întâmpla elevului atunci când iese pe poarta liceului.  Nu toate liceele au sisteme de supraveghere. Din acest motiv, i-am sfătuit pe manageri să treacă în fişa postului la îngrijitori şi supravegherea copiilor în pauze“, ne-a precizat Mihaela Cososchi, şefa IŞJ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările