Vaslui: Avere din salariul de poliţist de frontieră

Vaslui: Avere din salariul de poliţist de frontieră

Valeriu Bodoga (stânga) a încasat anul trecut 64.000 de lei, iar Manuel Nacu doar 32.840 de lei

Vile, maşini de lux şi terenuri, iată ce au trecut în declaraţiile oficiale şefii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră. Opt ofiţeri cu funcţii de conducere sunt cercetaţi disciplinar pentru management defectuos şi neimplicare în combaterea corupţiei la graniţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit declaraţiei de avere, Valeriu Bodoga, şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui, nu duce grija zilei de mâine. El deţine un teren intravilan de 1.700 de metri pătraţi în localitatea Râşeşti şi un apartament în Huşi.

La capitolul bunuri mobile, Bodoga se mândreşte cu o limuzină Mercedes, dar şi cu un autoturism Skoda, fabricat în anul 2003. Are un credit scadent în 2027, în valoare de 40.000 de euro, iar din salariu, împreună cu soţia, a încasat anul trecut peste 62.000 de lei.

Salarii de 64.000 de lei

Adjunctul său, Manuel Nacu, nu deţine terenuri, însă este proprietarul unui apartament în Huşi, cu o suprafaţă de 94 metri pătraţi. Mai deţine un autoturism Renault şi are de înapoiat un credit de 187.000 de lei, scadent în 2038.

Potrivit declaraţiei de avere, Manuel Nacu a încasat anul trecut un salariu de la IJPF în cuantum de 32.840 de lei, dar şi peste 12.000 de dolari de la Consulatul României la Chişinău, unde a fost detaşat câteva luni.

Case şi maşini de lux au şi ceilalţi cinci ofiţeri cercetaţi disciplinar după ce Corpul de Control al IGPF a găsit mai multe nereguli în activitatea acestora şi i-a acuzat de management defectuos şi de slabă implicare în combaterea corupţiei la graniţă. Fiecare dintre ei a încasat anul trecut salarii cuprinse între 58.000 şi 64.000 de lei.

Controlul IGPF a fost dispus în urma descinderilor în Vama Albiţa, când 53 de poliţişti, printre care şi Daniel Corban, şeful Poliţiei de Frontieră Albiţa, şi Liviu Gheţeu, adjunctul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, au fost reţinuţi pentru fapte de corupţie.

Refuză să demisioneze

Astfel de controale au fost dispuse şi în judeţele Caraş Severin, Timiş şi Suceava, unde au fost arestaţi poliţişti şi vameşi, acţiunile fiind urmate imediat de demisiile şefilor de inspectorate. Nu acelaşi lucru se întâmplă şi la Vaslui. Nici Valeriu Bodoga şi nici Manuel Nacu nu au cerut eliberarea din funcţie. De altfel, aceştia au refuzat să răspundă la telefon, la fel ca şi ceilalţi ofiţeri cercetaţi, pentru a-şi exprima un punct de vedere referitor cu cercetările în care sunt implicaţi.

„În cele trei judeţe din ţară au fost alte situaţii. Şefii şi adjuncţii lor au cerut eliberarea din funcţie chiar pe timpul controalelor sau imediat după finalizarea acestora“, a spus Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al IJPF.

Ofiţerii IJPF cercetaţi disciplinar
- Valeriu Bodoga: inspector şef IJPF;
- Manuel Nacu: adjunct al inspectorului şef al IJPF;
- Aurel Bejan: şef SPF Huşi;
- Liviu Gheţeu: adjunct şef SPF Huşi;
- Ioan Iacob - şef Birou Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere;
- Constantin Nechita - şef Birou Supravegherea şi Controlul Trecerii Frontierei;
- Daniel Corban: şef PTF Albiţa;
- Valeriu Onofrei: şef Birou Cabinet.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările