Un apartament plin cu cărţi a luat foc la Bârlad. Pompierii au reuşit să stingă focul după mai multe ore de intervenţie

Un apartament plin cu cărţi a luat foc la Bârlad. Pompierii au reuşit să stingă focul după mai multe ore de intervenţie

Un apartament situat la etajul şase al unui bloc din centrul municipiului Bârlad a fost distrus în urma unui incendiu izbucnit în seara de 5 ianuarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui au intervenit duminică seara pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un bloc turn de pe strada Vasile Pârvan din zona centrală a municipiului Bârlad.

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta mocnit, dar cu degajarea unei mari cantităţi de fum. În locuinţă, pompierii au găsit o persoană aflată în stare de inconştienţă. Victima, un bărbat în vârstă de aproximativ 65 ani, a fost evacuată şi  transportată la Spitalul Municipal "Elena Beldiman" Bârlad, în stare de inconştienţă, cu arsuri de gradul II la nivelul membrelor superioare şi al capului.

Iniţial, la faţa locului a fost dirijată o singură autospecială, însă ulterior, în sprijinul echipajelor de intervenţie au mai fost deplasate încă două autospeciale, o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială de lucru la înălţime.

Până la sosirea echipajelor de intervenţie se autoevacuaseră 12 persoane. Echipajele de intervenţie au intervenit pentru evacuarea celorlalte persoane, lichidarea incendiului şi evacuarea fumului. 

”Apartamentul în care a izbucnit incendiul este plin cu cărţi. Incendiul a fost localizat, iar acum se acţionează pentru lichidarea. În afara celor 12 persoane care s-au autoevacuat, pompierii bârlădeni au evacuat alte 25 de persoane. Au fost deschise mai multe trape de evacuare a fumului şi gazelor toxice”, a precizat, duminică seara, Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost o lumânare aprinsă, pe care proprietarul, din neglijenţă, a uitat-o lângă nişte hârtii.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: