Bărbat de 66 de ani, condamnat cu suspendare pentru agresarea sexuală a unei fetiţe de 12 ani. Cum au motivat judecătorii pedeapsa extrem de blândă

Bărbat de 66 de ani, condamnat cu suspendare pentru agresarea sexuală a unei fetiţe de 12 ani. Cum au motivat judecătorii pedeapsa extrem de blândă

Agresorul a fost arestat preventiv doar pentru 30 de zile

Un bărbat de 66 de ani din judeţul Vaslui, acuzat că a agresat sexual o copilă de 12 ani, a scăpat cu o pedeapsă foarte blândă din partea judecătorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un judeţ în care infracţionalitatea la viaţa sexuală se menţine la cote ridicate, instanţele de judecată din Vaslui continuă să manifeste clemenţă faţă de autorii unor astfel de fapte, în mod special în cazul celor care îşi recunosc faptele şi nu mai au antecedente penale. De clemenţa magistraţilor Judecătoriei Vaslui s-a bucurat recent, un bărbat de 66 de ani, din comunca Tăcuta, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală.

Pentru că nu avea antecedente penale şi a recunoscut faptele, uzând de procedura simplificată Judecătoria Vaslui a dispus condamnarea agresorului la doi ani de închisoare cu suspendare, stabilindu-i un termen de supraveghere timp de trei ani. Judecătorii nu au invocat prea multe argumente care să justifice pedeapsa blândă. 

”Raportat conduitei bune avute anterior comiterii faptei, rezultată şi din lipsa antecedentelor penale şi că pe parcursul urmăririi penale a avut o atitudine sinceră, recunoscând săvârşirea faptei, nu a tergiversat cercetările , manifestând prin întreaga sa conduită regret cu privire la faptele săvârşite instanţa va condamna pe inculpatul Focşa Paul la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de  agresiune sexuală.(...) În opinia instanţei, condamnarea inculpatului este de natură să atragă atenţia asupra importanţei respect ării legii penale. Raportat la circumstanţele personale inculpatului şi cele reale ale faptei, instanţa apreciază că nu se impune condamnarea inculpatului la o pedeapsă cu executare în regim privativ de libertate, instanţa apreciind că scopul pedepsei constând în prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni poate fi atins fără ca pedeapsa stabilită să fi e executată în regim de detenţie”, au motivat magistraţii Judecătoriei Vaslui.

Victima acostată la întoarcerea de la şcoală

Agresiunea a avut loc în comuna Tăcuta, în luna ianuarie anul curent. Victima ieşise de la cursuri şi se îndrepta spre casă, ea făcând naveta pe jos de la şcoala din comună în satul Dumasca. Pe drumul dintre cele două sate a fost abordată de bărbatul de 66 de ani, care s-a prezentat ca fiind o cunoştinţă a tatălui. La un moment dat, în timpul deplasării individul a apucat fata brusc sărutând-o cu forţa şi pipăind-o în zonele intime.

”După încetarea de către autor a agresiunii sexuale, minora a fugit speriată, inculpatul  promiţându-i că-i va cumpără o ciocolată, îndemnând-o să nu le povestească părinţilor despre cele întâmplate”, au precizat anchetatorii. Reclamat la Poliţie, sexagenarul a fost arestat însă numai pentru o lună, ulterior judecătorii stabilind că acesta nu reprezintă un pericol public.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările