Ziua Porţilor Deschise la Jandarmeria Mehedinţi

Ziua Porţilor Deschise la Jandarmeria Mehedinţi

Câinii de intervenţie au fost vedetele evenimentului FOTO IJJ Mehedinţi

Vineri, 30 martie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi a organizat  acţiunea ,,Ziua Porţilor  Deschise ”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Invitaţiei lansate de jandarmi au răspuns peste 300 de elevi, însoţiţi de cadrele didactice din şcolile si liceele mehedinţene.  Jandarmii i-au întâmpinat pe micii musafiri  cu baloane şi steguleţe, după care i-au condus în incinta inspectoratului.

Au fost prezentate standuri expoziţionale cu ţinuta specifică misiunilor, armament şi tehnica din dotarea structurilor de ordine publică, trusa criminalistică, tehnica de comunicaţii, autospecialele pe care jandarmii le folosesc în diferite misiuni. Cei interesaţi de a urma o carieră în domeniu au primit informaţii despre oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Cele  mai aşteptate  momente  au fost exerciţiile  demonstrative constând în simularea unor situaţii în care jandarmii intervin pentru restabilirea ordinii publice, elemente de dresaj canin  şi actiunea jandarmilor pentu capturarea unor infractori periculoşi.

Manifestările dedicate sărbătoririi  a 168 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române,  continuă cu simpozionul ,,Jandarmeria Română- de 168 de ani pentru România”,  ce va avea loc marţi,  3 aprilie a.c., începând cu ora 11.00 la  Palatul Culturii ,,Teodor Costescu”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările