Racla cu sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nifon, în pelerinaj la Turnu Severin

Racla cu sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nifon, în pelerinaj la Turnu Severin

Catedrala ortodoxă din Turnu Severin FOTO Corina Macavei

Anul acesta, hramul Catedralei Episcopale va fi prăznuit joi, 24 aprilie, prin săvârşirea Sfintei Liturghii la Catedrala Episcopală, începând cu ora 9.00, la care vor participa ierarhii sinodului mitropolitan al Mitropoliei Olteniei, dar şi alţi arhierei ai Bisericii Ortodoxe Române.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a îmbrăca această sărbătoare într-o haină de lumină, racla cu sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului, va fi adusă în pelerinaj de la Catedrala Mitropolitană din Craiova de o delegaţie a Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, pentru a binecuvânta poporul lui Dumnezeu din această parte a Mitropoliei Olteniei.

Racla va fi întâmpinată de cler şi credincioşi, miercuri, 23 aprilie, la ora 17.30, şi va fi aşezată cu cinste la Catedrala Episcopală. Credincioşii se pot închina sfintelor moaşte până în după-amiaza zilei de joi. Organizat în Săptămâna Luminată, pelerinajul vine în întâmpinarea dragostei şi evlaviei credincioşilor faţă de cultul sfintelor moaşte, făcând cunoscută viaţa şi adânca trăire duhovnicească a sfinţilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările