VIDEO SCANDAL la  Spitalul Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin. Percheziţii fără precedent în portbagajele medicilor

VIDEO SCANDAL la  Spitalul Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin. Percheziţii fără precedent în portbagajele medicilor

Reprezentanţii Colegiului şi Sindicatului Medicilor din Mehedinţi FOTO Corina Macavei

Conducerea Colegiului Medicilor din Mehedinţi şi a Sindicatului Medicilor este revoltată după ce gardienii care asigură paza Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin au verificat zilele trecute portbagajele cadrelor medicale care ieşeau din tură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizaţia profesională a medicilor cere demiterea managerului spitalului pe care îl acuză de management defectuos, dar şi de faptul că a transformat Spitalul într-o fortăreaţă. “După cum aţi observat, Spitalul Judeţean s-a transformat într-o închisoare, parcă ai impresia că suntem bolnavi psihic toţi: se cer buletine, se cer bilete de trimitere, pacienţii nu mai au acces liber la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Dacă ar fi fost un spital cronic de nebuni, înţeleg că nu poţi să intri toată ziua că nu se poate, sunt oameni care fac tratament”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor, doctorul Cristian Jianu. Scânteia care a aprins tot acest conflict s-a produs zilele trecute când medicii au fost pur şi simplu percheziţionaţi de agenţii de pază de la spital, la ieşirea din unitate.

Reputatul urolog Emil Traşcă şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei de Etică a Spitalului Judeţean, după acest episod umilitor. „Personalul este supus la tot felul de abuzuri de genul: controlat în poşete la intrarea în serviciu, controlat la ieşire din serviciu. Ba mai mult, marţea trecută s-a mers până acolo încât s-a ajuns la un control puternic la portbagaje. În urma acestui control, doctorul Emil Traşcă, cel care este decanul de vârstă al corpului medical, a fost hărţuit de un gardian, obligat să îşi desfacă portbagajul, dânsul i-a dat cheia, a protestat. În final, în urma acelei altercaţii cu gardianul respectiv, a înaintat o hârtie către Comitetul Director al Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde spune că i s-a cerut imperios să deschidă portbagajul spunând că are dispoziţie de la conducerea Spitalului”, mai spune  cardiologul Cristian Jianu.

VEZI VIDEO AICI

Din ce au aflat medicii, agenţii „vigilenţi” de la Spitalul Judeţean ar fi căutat ţigări în portbagajul maşinilor medicilor, pe motiv că s-ar face contrabandă cu ţigarete în spital.

În replică, Doina Borugă susţine că nu a comandat un astfel de control, ci firma de pază, Vigilent Security, ar fi constatat că se face trafic cu haine şi produse alimentare la Spital. „Am auzit că pe data de 19,  (n.r. noiembrie) s-a întâmplat aşa ceva, n-a fost o dispoziţie a mea, eu am cerut o notă explicativă firmei de pază, a fost o acţiune a lor, iniţiată de firma de pază. Mi s-a spus că au avut sesizări că s-ar scoate alimente, morfină, trafic cu ţigări, cu haine, băuturi alcoolice aduse pacienţilor”, a declarat Doina Borugă.

Pe de altă parte, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Mehedinţi, doctorul Radu Iman a acuzat managementul defectuos de la Spitalul Judeţean care a dus în pragul falimentului cea mai mare unitate spitalicească din Mehedinţi. „Din punct de vedere financiar, Spitalul nostru este în pragul colapsului. Rugăm atât ministerul, cât şi administraţia publică locală să vină la Spital şi să constate că de fapt arieratele noastre s-ar putea să fie la şapte luni şi să ia măsura cuvenită. Noi considerăm că aceste datorii (n.r. 1.300.000 de lei) sunt din cauza prostului management”, a declarat doctorul Radu Iman, cerând totodată demiterea Doinei Borugă.

Firma care asigură paza Spitalului Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin este Vigilent Security şi aparţine soţiei şefului Poliţiei Locale din Severin, Nicolae Micşoniu. Soţii Micşoniu au fost audiaţi la sfârşitul săptămânii trecute de procurorii DIICOT Mehedinţi, fiind învinuiţi într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de vabi cu un prejudiciu de 10 milioane de euro.

Citiţi şi:

Spitalul Judeţean Mehedinţi, sărac şi cu datorii. Medicii nu au aparatură medicală, dar au în schimb „plan de internări”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările