Cum gătim antricoate de vită la cuptor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru cei care preferă fripturile şi doresc o carne mai uşoară, cotletul de vită la tavă poate fi o variantă apetisantă. Vă propunem o reţetă din celebra carte de bucate a Sandei Marin.

Ingrediente:

6 antricoate de vacă, 1 lingură unt, 2 linguri ulei, sare

Mod de preparare:

Antricoatele la tavă se pot frige în unt sau untură. Dar mult mai frumos se rumenesc în unt amestecat cu puţin ulei. Se taie carnea în felii de 2- 2,5 cm grosime ( de obicei însă antricoatele se cumpără gata tăiate). Se bat uşor cu mânerul cuţitului sau cu lama satârului. Se sărează. Se încinge în tigaie untul amestecat cu ulei, se usucă antricoatele cu o cârpă şi se pun la fript.

Se frig întâi pe o parte şi când sunt gata se întorc pe cealaltă parte. Nu trebuie întoarse de mai multe ori deoarece se usucă înăuntru, fără să se rumenească frumos în afară. De asemenea, la întors nu se înţeapă cu furculiţa deoarece se pierde mustul cărnii, ci se întorc cu lama unui cuţit sau cu două furculiţe. Timpul cât trebuie ţinut la foc un antricot depinde de grosimea sa şi de tăria focului. Obişnuit, se face în 10-15 minute.

Friptura este gata atunci când la suprafaţă apar câteva picături de sânge (carnea rămasă crudă nu musteşte); sau, altfel spus, o friptură este gata când se rumenă pe afară şi încă puţin roşie înăuntru. Antricoatele se servesc cu cartofi prăjiţi sau garnitură de legume şi cu salată.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite