Autorităţile din Mehedinţi în alertă. Judeţul este sub Cod Roşu de vânt puternic

Autorităţile din Mehedinţi în alertă. Judeţul este sub Cod Roşu de vânt puternic

FOTO ISU Drobeta

În perioada 23 februarie, ora 18.00 – 24 februarie, ora 18:00, nordul judeţului Mehedinţi se va afla sub incidenţa Codului Portocaliu, ce vizează intensificări susţinute ale vântului, temporar viscol şi vizibilitate redusă, cea mai mare parte a judeţului aflându-se sub incidenţa Codului Galben de vânt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, luni, 24 februarie, începând cu ora 2.00 până la ora 18.00, zona de nord a judeţului Mehedinţi se va afla sub incidenţa Codului Roşu de vânt puternic, care poate atinge la rafale viteze de peste 140...180 km/h.
Pentru gestionarea oportună a posibilelor efecte, la sediul ISU Mehedinti, începând de duminică , de la ora 18.00, s-a activat Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, dar şi grupa operativă a inspectoratului.

ISU Mehedinţi a transmis înştiinţări tuturor comitetelor locale vizate de avertizări, fiind dispuse măsuri suplimentare privind instituirea serviciului de permanenţă la sediile primăriilor, identificarea spaţiilor în care poate fi asigurată relocarea temporară, cazarea şi hrănirea persoanelor surprinse în trafic sau afectate de fenomenele meteorologice periculoase, avertizarea populaţiei potrivit situaţiei prognozate, dar şi evidenţa persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi, care locuiesc singure, precum şi a celor cu afecţiuni medicale grave (în special cele dependente de insulină).

”Pe durata manifestării vântului puternic, recomandăm populaţiei să întrerupă orice activitate desfăşurată în aer liber şi să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care sa le asigure protecţia”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi.

Pompierii mai spun că în situaţia în care populaţia este surprinsă în zone deschise, trebuie să se îndepărteze rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi să identifice un spaţiu care le garantează protecţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: