Tulcea: Primarul Hogea a plecat pe ascuns la Washington

Tulcea: Primarul Hogea a plecat pe ascuns la Washington

Hogea peste ocean

Probabil pentru a nu fi arătat cu degetul de electorat, primarul fiind un duşman declarat al deplasărilor. Primarul şi prefectul judeţului Tulcea au plecat pe „blat“ în Statele Unite, fără să anunţe oficial vizita. Reprezentanţii Primăriei spun că delegaţia a fost invitată la Washington la iniţiativa Departamentului Comercial al Ambasadei SUA in Romania in baza unei colaborari mai vechi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialii nu răspund la telefoane, iar colegii lor spun că nu ştiu foarte multe amănunte.Neoficial, cei din instituţiile respective au fost rugaţi să nu facă public vizita din SUA, având în vedere că primarul Hogea şi-a câştigat primul mandat prin critici acide la adresa contracandidatulu său, fostul primar Constantin Mocanu, care efectua des astfel de vizite în străinătate, neratând nici o invitaţie.
Secretomanie

Primarul Constantin Hogea este însoțit de prefectul Vasile Gudu, o delegație de oameni de afaceri tulceni dar și de directorul societății Aquaserv, Ionel Caraman. „Din câte știu eu se află într-o deplasare pe probleme de apă și canalizare“, ne-a declarat viceprimarul George Blejan.

Prefectura ne-a informat că prefectul Gudu a plecat în Statele Unite ca invitat, împreună cu cei de la Primărie. La insistenţele noastre, reprezentanţii Primăriei au emis un scurt comunicat de presă referitoare la „dispariţia“ primarului peste ocean.

Din comunicat reiese că primarul municipiului, Constantin Hogea se află în această perioadă în Statele Unite într-o delegație oficială. Delegația tulceană participă la Washington la un târg cu specific în dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare.

Delegația tulceană a plecat în State la invitația Departamentului Comercial al Ambasadei Statelor Unite în Romania, în baza unei colaborări mai vechi în domeniul apei: aducțiune, canalizare, stații de epurare și stații de tratare.

„Domnii cu care colaborăm ne susțin intens în dezvoltarea acestui sector în municipiu. Ne-au suportat cheltuielile pentru un studiu de fezabilitate la un proiect mai mic pe care dorim să îl dezvoltăm în municipiu, pe de o parte, și vor investi aproximativ 75 milioane de euro în proiectul ISPA, pentru susținerea și dezvoltarea rețelei de apă din municipiu“, ne-a declarat consilierul primarului, Alexandra Cârlig.

Citiți amănunte în cotidinaul Adevărul de Seară!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările