O ambarcaţiune plină cu migranţi, descoperită în zona localităţii Sfântu Gheorghe

O ambarcaţiune plină cu migranţi, descoperită în zona localităţii Sfântu Gheorghe

FOTO: Poliţia de Frontieră

Poliţiştii Gărzii de Coastă au depistat ambarcaţiunea pe care se aflau 27 de migranţi şi două călăuze. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit luni, 16 mai, în zona localităţii Sfântu Gheorghe (Tulcea), 27 de migranţi sosiţi din Turcia cu o ambarcaţiune, ajutaţi de două călăuze.
 
„Ajutaţi de Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR, poliţiştii au detectat în apele navigabile internaţionale o ambarcaţiune suspectă, care naviga spre ţărmul României, aceasta fiind monitorizată în scopul documentării activităţii infracţionale”, transmite Garda de Coastă.
 
Astfel, poliţiştii de frontieră au interceptat un grup 27 de cetăţeni străini, din Somalia, Irak, Sudan, Siria şi Afganistan, precum şi cele două călăuze care le-au facilitat deplasarea din Turcia până în România.
 
Migranţii au fost preluaţi în vederea continuării cercetărilor, iar mijloacele folosite pentru facilitarea transportului acestora urmează să fie confiscate.
 
„Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, trafic de migranţi în formă agravantă şi conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător”, adaugă Garda de Coastă.
 
Ambarcaţiunea va fi confiscată foto: Garda de Coastă
 
Cele două călăuze, care au facilitat transportul migranţilor din Turcia în România, au fost reţinute pe baza de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalui Constanţa cu propunere de arestare preventivă.
 

Vă recomandăm şi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările