Braţul Chilia va fi cercetat subacvatic de scafandri. Aici au fost găsite două mine din Al Doilea Război Mondial

Braţul Chilia va fi cercetat subacvatic de scafandri. Aici au fost găsite două mine din Al Doilea Război Mondial

Delta Dunării Sursa ddbra.ro

Braţul Chilia din Delta Dunării va fi cercetat subacvatic de scafandrii, în cadrul unui exerciţiu tactic. La începutul lui aprilie, aici au fost descoperite două mine din Al Doilea Război Mondial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nouă nave militare fluviale desfăşoară, în perioada 16-20 aprilie, activităţi de instruire pe fluviul Dunărea, în raionul cuprins între Brăila şi Tulcea, precum şi pe braţele Chilia şi Sfântul Gheorghe.

Militarii Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie din subordinea Flotilei Fluviale Mihail Kogălniceanu se vor afla pe braţul Măcin, pentru a executa exerciţii de control şi inspecţie la nave suspecte, exerciţii de asigurare a siguranţei transporturilor speciale pe fluviu, exerciţii de respingere a atacului grupelor de cercetare-diversiune, precum şi trageri cu sistemele de artilerie navală de la bordul navelor.

Navele Divizionului 88 Vedete Fluviale vor desfăşura exerciţii de monitorizare a traficului fluvial pe braţele Măcin şi Chilia, exerciţii de organizare a staţionării într-un loc neamenajat, precum şi exerciţii de minare-deminare.

La acţiunile executate pe braţul Chilia, zona kilometrului 107, participă şi militari din subordinea Centrului 39 Scafandri şi din subordinea Direcţiei Hidrografice Maritime, pentru cercetarea subacvatică a braţului Chilia, în zona în care au fost descoperite, la începutul lunii aprilie, cele două mine din Al Doilea Război Mondial.

Activităţile de instruire ale marinarilor militari de la fluviu fac parte din Exerciţiul Danube Protector 18.08, exerciţiu care mai cuprinde şi secvenţe tactice executate de navele fluviale ale Secţiei 329 Logistică din Brăila şi de un detaşament de militari de la Batalionul 307 Infanterie Marină. 

Pe aceeaşi temă: 

ANALIZĂ De ce ocolesc turiştii străini Delta Dunării. „Nu au fost foarte mulţumiţi de ce au văzut ca servicii şi comportament“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările