VIDEO Ştefan Popa Popa's, ambasador cultural al Timişoarei, într-o emisiune TV: „Oraşul a fost invadat de olteni. Au venit ciurucurile“

VIDEO Ştefan Popa Popa's, ambasador cultural al Timişoarei, într-o emisiune TV: „Oraşul a fost invadat de olteni. Au venit ciurucurile“

Ştefan Popa Popa's FOTO Arhivă

Unul dintre cei mai importanţi oameni de cultură din România, caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, numit recent ambasador cultural al Timişoarei, a lansat într-o emisiune televizată un atac dur la adresa oltenilor stabiliţi în oraşul de pe Bega.

Invitat în emisiunea „Convergenţe”, de la postul local de televiziune Tele Europa Nova Timişoara, caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, care i-a portretizat pe cei mai importanţi lideri politici ai lumii şi a primit recent titlul de ambasador cultural al Timişoarei (primul titlu de acest gen acordat în municipiu), a făcut declaraţii extrem de dure la adresa oltenilor stabiliţi în Timişoara. Vorbind despre cultura din Timişoara a spus că „publicul din Timişoara s-a schimbat, avem peste 60 la sută olteni în loc de timişoreni”. „Atunci îmi pun şi eu întrebarea: unde sunt valorile Timişoarei?”, a spus Popa’s.

Moderatorul emisiunii i-a atras atenţia că şi el este născut din părinţi olteni. „Timişoara a fost ridicată de olteni şi de moldoveni. Timişoara a fost o mlaştină aici. Nu e bine să atacăm...olteni, moldoveni”, a spus moderatorul emisiunii. „Ba, da. Trebuie să atacăm pentru că nu au venit cei mai ca lumea. Au venit ciurucurile din Oltenia. Aşa...mai avem olteni foarte valoroşi care au venit în Timişoara şi au făcut lucruri ca lumea”, a declarat Popa’s.

Caricaturistul a declarat că „la ora actuală Timişoara este invadată de olteni”. „Asta am observat eu la maşini. Toate sunt de Dolj, de Gorj, de Mehedinţi. (...) Pe mine nu mă interesează ce pierd. Eu nu am venit aici să câştig, să mă agreeze lumea. Pe stradă se juca copilul sârb, cu copilul maghiar şi toţi ştiau patru limbi în Timişoara. Acum, toată lumea vorbeşte fusei, mă dusei”, a spus Popa’s, care a fost apostrofat din nou de moderator: „Sunteţi simpluţ”. „Sunt simpluţ pentru că vi se pare dumneavoastră simpluţ că sunteţi oltean şi ţineţi cu oltenii, nu vă supăraţi”, a spus Popa’s, care a adăugat că şi mama lui este olteancă.

„Au stricat echilibrul cultural al Timişoarei”, a continuat Popa’s atacul la adresa oltenilor. În final, moderatorul emisiunii i-a spus la Popa’s că el este cel care a stricat echilibrul emisiunii. „Nu sunt de acord să vă luaţi de oameni pe criterii etnice sau regionale. Nu sunt de acord la emisiunea mea să ne luăm de faptul că sunt olteni, că-s bănăţeni, că-s arabi, că-s unguri. (...) Nu contează etnia sau regiunea. Vorbiţi acum, că nu o să mai aveţi ocazia la mine la emisiune, să ştiţi. Ieşirile astea nu se fac cu mine. Aţi sărit calul cu mine şi cu asta încheiem subiectul”, a spus moderatorul emisiunii.Citiţi şi:

INTERVIU Caricaturistul Ştefan Popa Popa's: „85% din populaţia ţării este imbecilizată. Totul este sălbatic, făcut de oameni primitivi”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: