UPDATE Operaţiunea "Palate ţigăneşti" în Timiş: două persoane reţinute

UPDATE Operaţiunea

Perchezitii in Timis

Poliţiştii de la DIICOT din judeţul Mehedinţi au descins, în această dimineaţă, în trei locaţii din Timiş, în cadrul unei acţiuni organizate în mai multe oraşe din ţară. Două persoane din Timiş au fost reţinute pentru prejudicii de milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: La sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Mehedinţi au fost conduse pentru audieri un numar de 34 de persoane, urmand ca dupa finalizarera audierilor sa fie formulate propunerile legale.

Din primele informaţii, persoanele reţinute ar fi acţionat prin efectuarea unor tranzacţii fictive, prin firme fantomă şi deducerea de TVA. Percheziţiile au avut loc în două locaţii din judeţul Timiş şi au fost organizate de către poliţiştii de la DIICOT Mehedinţi, cu sprijinul celor de la Biroul de Combatere a Crimei Oganizate din Timiş.

Protest anemic, împotriva ACTA, în Piața Operei din Timișoara

Simultan, s-au făcut controale şi în alte localităţi din ţară, printre care Cluj şi Strehaia, Hunedoara şi Argeş Din primele informaţii, prejudiciul total s-ar ridica în jurul sumei de 20 milioane de euro.

Liderii grupării, Mihai Gheorghe si Mihai Ion au identificat un numar de 50 de societăţi comerciale, având cifre semnificative de afaceri şi în înţelegere cu administratorii acestora, in schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operatiuni comerciale fictive, de livrare mărfuri sau prestare servicii, în scopul diminuarii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat.

Membrii gruparii au înfiinţat în acest scop cinci societăţi comerciale, tip "fantomă", cu sediul în localitatea Strehaia, acestea acumulând debite substanţiale către bugetul de stat, constând în TVA şi impozit pe profit, datorat ca urmare a activităţii infracţionale.

Potrivit DIICOT Mehedinţi, sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operatiuni erau achitate în conturile societăţilor comerciale controlate de către învinuiţi, deschise la diverse unităţi bancare, de unde erau ridicate imediat în numerar şi împărţite între membrii grupării.

"Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este estimat până la acest moment ca fiind în sumă de 20.000.000 euro", se arată în comunicatul DIICOT.

Totodată, au fost ridicate şi anumite documente pe care poliţiştii le vor folosi pentru a elucida modul în care infrctorii acţionau.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările