Un consilier USR, noul şef de cabinet al lui Dominic Fritz. Promite o legătură mai strânsă între primărie şi partid

Un consilier USR, noul şef de cabinet al lui Dominic Fritz. Promite o legătură mai strânsă între primărie şi partid

Dan Reşitnec, noul şef de cabinet al lui Dominic Fritz FOTO Facebook/Dan Reşitnec

Consilierul local USRPLUS Dan Reşitnesc renunţă la mandat pentru postul de şef de cabinet al lui Dominic Fritz. Reşitnesc a câştigat concursul organizat de Primăria Timişoara pentru postul de şef al biroului Asistare Primar şi le-a promis colegilor din USRPLUS că o să asigure o legătură strânsă între primărie şi partid.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe toată perioada concursului pentru postul de şef al biroului Asistare Primar, numele lui Dan Reşitnec a fost ţinut secret, acestuia atribuindu-i-se doar un cod de candidat. Înainte ca Primăria Timişoara să anunţe că Dan Reşitnec este câştigătorul concursului, presa locală a anunţat că Dan Reşitnec este noul şef de cabinet al lui Dominic Fritz.

De altfel, înainte ca primăria să facă anunţul oficial, Dan Reşitnec a făcut anunţul pe un grup al membrilor USRPLUS.

„Am decis că este momentul să fac o schimbare de carieră şi să concurez pentru o poziţie unde aptitudinile mele pot ajuta cel mai mult această echipă, unde pot îmbina skillurile mele manageriale cu experienţa politică dobândită de-a lungul timpului. Începând de săptămâna viitoare voi veni în Primărie pe poziţia de Şef de cabinet al Primarului, poziţie câştigată prin concurs public”, le-a scris Reşitnec colegilor din partid, potrivit tion.ro

În acelaşi mesaj transmis membrilor USRPLUS, Reşitnec a anunţat că din noua poziţie vrea să asigure o legătură mai strânsă între Primăria Timişoara şi partid. „Prin această poziţie îmi doresc să facem un pas spre o legătură mai strânsă între Primărie şi partid, spre o informare şi un feedback mai rapid pe care voi, membri USR PLUS, pe bună dreptate l-aţi cerut. Pe acest subiect vom reveni cu mai multe detalii în curând. Mi-aş dori ca în viitor să văd cât mai mulţi dintre voi, colegi profesionişti în domeniile în care activaţi, să faceţi pasul spre administraţia publică pentru a accelera acea schimbare din interior pe care ne-o dorim cu toţii”, a mai scris Reşitnec, pe grupul USR.

Ce a vrut să spună Reşitnec cu „legătura strânsă dintre primărie şi partid”

Contactat de „Adevărul”, Dan Reşitnec a declarat că din noua poziţie poate să îşi pună în valoare experienţa de management, dar şi să înveţe administraţie. „E pentru mine chiar o oportunitate şi o ocazie unde cred că pot să învăţ foarte multe despre administraţie. Pot să pun în valoare şi experienţa pe care am acumulat-o din poziţia de consilier local. Este un mix care face din poziţia asta un lucru pe care îl aştept cu încredere şi hotărâre”, a declarat Reşitnec.

Noul şef de cabinet al lui Fritz a mai declarat că mai mulţi timişoreni care lucrează în domeniul privat ar trebui să facă pasul spre administraţie. În privinţa concursului la care a participat din postura de mebru de frunte al USRPLUS, Reşitnec a declarat că „atâta timp cât concursurile sunt publice şi criteriile sunt foarte clare apartenenţa sau nu la un partid nu ar trebui să fie factorul decisiv”.

Dan Reşitnec a mai declarat că „legătura dintre pimărie şi partid” la care se referea în mesajul transmis membrilor USRPLUS „este mai mult un aspect intern” la care se referea în sensul de „a comunica mult mai bine în interiorul partidului proiectele primăriei”.

„Sunt foarte mulţi dintre colegii noştri care doresc să se implice. Avem şi posibilitatea ca oamenii să vină să lucreze voluntar alături de primărie. Mă refeream la aspectele acestea de comunicare”, a declarat Reşitnec.

Dan Reşitnec are 34 de ani şi a absolvit facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara. A lucrat într-o companie IT din Timişoara ca manager de echipe şi proiecte, iar din noua poziţie se va ocupa de agenda primarului, urmărind proiectele strategice ale primarului şi asigurându-se că acestea sunt realizate.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ce se întâmplă cu mandatul de consilier al Anei Munteanu. Suspendarea, mai dură decât retragerea sprijinului politic

Reacţia patronilor localului în care a descins consiliera USR să demaşte funcţionarea în carantină: Un răspuns dur, incompatibil cu un stat democratic

Flămânzi sub acoperire, folosiţi într-o operaţiune USR de demascare a ilegalităţilor din HoReCA: „Totul a fost organizat la ordinul prefectului“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările