Simulare de dezastru la Timişoara. Scenariul: două trenuri se ciocnesc şi sunt la un pas de explozie

Simulare de dezastru la Timişoara. Scenariul: două trenuri se ciocnesc şi sunt la un pas de explozie

Simularea are loc ]n Gara de Est din Timişoara (foto arhivă)

Ambulanţa, pompierii, poliţiştii şi angajaţii CFR vor fi în priză în această dimineaţă cu ocazia unei simulări neîntâlnite până acum la Timişoara. Scenariul prevede un accident feroviar de amploare în Gara de Est din Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform scenariului pus la cale de autorităţi, la ora 10.58, are loc un accident feroviar, între un tren de marfă ce transportă produse petroliere (benzină şi motorină) şi un tren de călători, în zona Gării de Est din municipiul Timişoara. În urma coleziunii deraiază trei vagoane din garnitura trenului de călători. Din garnitura ce transportă produse petroliere primul vagon cisternă după locomotivă se răstoarnă, iar combustibilul se scurge pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi şi ia foc, existând risc major de explozie şi pericol de propagare şi la celelalte vagoane. Accidentul este deosebit de grav, având victime multiple, unele surprinse sub fiarele contorsionate ale vagoanelor.

"Planul roşu de intervenţie este un plan ce prevede organizarea şi realizarea răspunsului instituţiilor abilitate din judeţ în cazul producerii unor accidente colective sau a unor dezastre. Declanşarea Planului Roşu se realizează de către Prefectul judeţului Timiş, imediat după producerea dezastrului, sau de către inspectorul-şef al ISU Timiş, în maxim cinci minute de la producerea situaţiei de urgenţă.

Acest exerciţiu se desfăşoară anual, însă este pentru prima dată când este organizat la o asemenea amploare la nivelul municipiului Timişoara.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările