Sentinţă finală în dosarul „Poli“. Fostul primar Gheorghe Ciuhandu, condamnat definitiv la trei ani cu suspendare

Sentinţă finală în dosarul „Poli“. Fostul primar Gheorghe Ciuhandu, condamnat definitiv la trei ani cu suspendare

Gheorghe Ciuhandu a fost achitat în primă instanţă, dar sentinţa a fost modificată în apel

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat luni sentinţa finală în dosarul privind finanţarea echipei de fotbal „Poli“ din perioada în care echipa era patronată de Marian Iancu.

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au admis în parte apelul DNA, iar dacă în primă instanţă a fost condamnat la trei ani cu suspendare doar fostul secretar al Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, Curtea de Apel a dispus în apel şi condamnarea la trei ani cu suspendare a lui Gheoghe Ciuhandu (fostul primar al Timişoarei), a Smarandei Haracicu (fostă directoare economică) şi a Violetei Mihalache (fostă directoare a Direcţiei de Comunicare).

Sentinţa Curţii de Apel Timişoara este definitivă, iar potrivit acesteia, cei patru trebuie să achite şi suma de 27 de milioane de lei plus dobânzi şi penalităţi, reprezentând prejudiciul din acest caz.

Pentru fostul viceprimar Adrian Orza, Dumitriu Delia, Dimitriu Mariana, Martin Staia, Alina Pintilie, Munteanu Mirel şi Nicuşor Miuţ a fost menţinută soluţia de achitare dispusă de judecător în prima instanţă. Decizia Curţii de Apel Timişoara a fost luată cu dificultate. Cei doi judecători care au format completul de apel nu s-au înţeles, fiind nevoie ca în complet să intre şi un al treilea judecător care să încline balanţa. 

Acuzaţiile DNA

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe fostul primar Gheorghe Ciuhandu, pe fostul secretar Ioan Cojocari, pe fostul viceprimar Adrian Orza şi opt funcţionari acuzaţi de abuz în serviciu pentru finanţarea echipei de fotbal patronate de Marian Iancu. În rechizitoriul de trimitere în judecată, procurorii DNA au arătat că finanţarea oferită de autorităţile locale şi judeţene nu au urmărit „sprijinirea“ activităţii sportive a echipei de fotbal, ci „sprijinirea“ efectivă a firmei patronate de Marian Iancu pentru redresarea financiară. 

„Această împrejurare este dovedită şi de faptul că, după încetarea finanţării de către Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, în anul 2011, S.C. Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest S.A. a intrat în insolvenţă, în lipsa sumelor necesare desfăşurării în continuare a activităţii“, au mai arătat procurorii DNA care i-au trimis în judecată pe „greii“ din Timişoara.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: