Independentul Orza şi PSD au votat împotriva vânzării vilei primăriei Timişoara de la Poiana Mărului. „E vorba şi de respect pentru istorie”

Independentul Orza şi PSD au votat împotriva vânzării vilei primăriei Timişoara de la Poiana Mărului. „E vorba şi de respect pentru istorie”

Poiana Mărului

Consilierul local independent Adrian Orza a propus ca proprietatea, care a intrat în posesia Primăriei Timişoara în anul 1937, să fie concesionată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe ordinea de zi a Consiliului Local Timişoara s-a aflat astăzi un proiect de HCL prin care Primăria dorea să vândă proprietatea detinuţă în Poiana Mărului (comuna Zăvoi, judeţul Caraş-Severin). Este vorba de vila Bistra. 

Consilierul independet Adrian Orza a votat împotriva acestui proiect, în timp ce consilierii PSD s-au abţinut de la vot, astfel că proiectul nu a trecut.
 
„Aceasta veche proprietate a primăriei Timişoara datează din anii 40 când cei de atunci au investit în acest patrimoniu reuşind achiziţionarea sa. Vila are o suprafaţă de 902 metri pătraţi şi un teren de 4.600 metri pătraţi şi este în proprietatea privată a Primăriei Timişoara din 1937, când a fost inaugurată. Multă vreme a fost cea mai importantă construcţie cu destinaţie turistică din zonă”, a scris Orza, pe pagina sa Facebook. Consilierul a propus varianta ca vila să rămâna în proprietatea primariei, fâcând doar o concesiune în acest sens. Nu o vânzare.
 
„Dincolo de valoarea aceasta juridico/patrimonială cred că e vorba şi de respect pentru istorie. Eu m-am opus la vot şi consilierii din PSD, de asemenea nu au votat <pentru>. Voturile celor din PNL nefiind suficiente pentru a realiza majoritatea de 2/3 cerută pentru proiectele de patrimoniu. Momentan Vila rămâne în proprietatea Primăriei. <Până la o altă configuraţie a Consiliului Local>, cum spunea domnul primar. Şi aici sunt şi eu de acord. Sper să rezulte o alta, după alegeri”, a completat Adrian Orza.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările