Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, s-a căsătorit. Cine este Yiran Lin, soţia sa FOTO

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, s-a căsătorit. Cine este Yiran Lin, soţia sa FOTO

Soţia primarului Dominic Fritz are 36 de ani şi are domiciliul în Tianjin, Republica Populară Chineză.  Foto: Arhivă

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat miercuri, 25 august, că s-a căsătorit. El a postat pe pagina sa de Facebook un anunţ în care a anunţat evenimentul petrecut cu mare discreţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 "De astăzi pe degetele acestea sunt inele. M-am căsătorit cu partenera mea Yiran Lin. Sunt norocos şi recunoscător pentru iubirea şi sprijinul ei necondiţionat, şi că şi-a găsit locul, cu mine, la Timişoara", a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Cine este Yiran Lin, soţia lui Dominic Fritz

Soţia lui Dominic Fritz este Lin Yiran, diplomat ONU. Ea este însărcinată, iar în luna octombrie cei doi urmează să devină părinţi.

Soţia primarului are 36 de ani şi are domiciliul în Tianjin, Republica Populară Chineză. O prezenţă discretă, soţia lui Dominic Fritz a fost alături de primarul Timişoarei în special în seara alegerilor, când l-a însoţit să celebreze rezultatul în Piaţa Victoriei.

”În timpul meu liber fac muzică, cânt la pian şi la violoncel, compun, dirijez, citesc şi merg cu bicicleta. Şi stau pe Netflix, că oameni suntem. Prietena mea este diplomată în cadrul ONU, încă nu avem copii. Am însă 4 fini, 2 dintre ei fiind români, şi 10 nepoţi, pe care îi învăţ să-şi spună părerea, chiar dacă nu mereu totul merge după capul lor”, dezvăluia Dominic Fritz, atunci când şi-a făcut prezentarea, pentru alegerile de la Primărie, potrivit Kfetele.ro.

FOTO: Seba Tătaru, sursa tion.ro
 
 

Chinezoaica Yiran Lin i-a fost alături primarului Timişoarei şi în ziua în care a preluat efectiv fotoliul de edil al oraşului de pe Bega.

 

Sursa Foto: Kfetele.ro

Sursa Foto: Kfetele.ro

Un document privind căsătoria lor a fost publicat de Serviciul de Evidenţă a Populaţiei din Timişoara. Fostul edil Nicolae Robu, care a postat documentul pe Facebook, a menţionat că în dreptul lui Dominic Fritz este trecută rezidenţa şi nu domiciliul, ceea ce arată că nu ar fi avut dreptul să candideze.

Dominic Fritz este primarul Timişoarei de 10 luni, ales cu 49,19% din totalul voturilor exprimate de cetăţeni.
 

Dominic Fritz mai are 7 fraţi

 

Dominic Samuel Fritz s-a născut în 1983, în Germania, mai exact în localitatea Lorrach. Provine dintr-o familie numeroasă, cu 8 copii. A plecat de acasă pe când avea doar 16 ani, cu o bursă primită de la Parlamentul Germaniei.

Este pasionat de muzică şi adoră să cânte la pian şi la violoncel. De asemenea, în timpul liber face cât mai mult sport. Dominic Fritz a studiat la mai multe universităţi, din trei ţări diferite.

A studiat Ştiinţele Politice şi Administrative la Universitatea din Konstanz (Germania), la Sciences Po Paris (Franţa) şi la Universitatea din York (Anglia), lucrarea sa de licenţă a fost despre politicile sociale din România. Lucrarea de masterat s-a axat pe capacitatea administraţiei publice în ţări ieşite din război.

Germanul a venit prima dată în România în 2003, ca voluntar la Timişoara, după terminarea unui liceu romano-catolic. 

„Am lucrat ca educator pentru copii între 9 şi 12 ani. A fost o experinţă care mi-a schimbat viaţa. Este incredibil cât de mult se pot schimba copiii dacă le dăruieşti afecţiune fără niciun interes. În acel an, m-am îndrăgostit de Timişoara“, a povestit Dominic Samuel Fritz, pentru Adevărul.

 

A părăsit România după un an, dar a revenit în 2006, tot la Timişoara. De data aceasta, era reprezentantul unei fundaţii şi a locuit în oraşul de pe Bega timp de 6 ani.

În 2009 a devenit consilier la Agenţia Germană pentru Cooperare Internaţională. A dezvoltat proceduri de management mai bune în cadrul Ministerului Sănătăţii şi al Protecţiei Sociale din Liberia, a participat la două misiuni de planificare a intervenţiei umanitare ale Guvernului german care au avut loc după cutremurul devastator din Haiti în 2010, a asistat la negocieri de pace între mai multe ţări africane şi a coordonat munca unei comisii strategice ale Băncii Africane de Dezvoltare condusă de fostul Secretar General al ONU, Kofi Annan şi fostul director executiv FMI/fostul preşedinte german Horst Köhler.

Citeşte şi: INTERVIU Povestea lui Dominic Fritz, candidatul neamţ al USR-PLUS, care vrea să fie primar al Timişoarei. „ Robu e un primar cu 28% fapte şi 72% vorbe”

VIDEO FOTO Un neamţ ar putea deveni primarul Timişoarei. „Este singurul oraş din lume unde simt că nu sunt trecător“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările