O primă sentinţă în dosarul „112”. Robu şi Ciuhandu pot fi judecaţi pentru acuzaţiile aduse de procurorii DNA

O primă sentinţă în dosarul „112”. Robu şi Ciuhandu pot fi judecaţi pentru acuzaţiile aduse de procurorii DNA

Tribunalul Timiş a decis că Nicolae  Robu şi Gheorghe Ciuhandu pot fi judecaţi FOTO Arhivă

Dosarul în care primarul Timişoarei Nicolae Robu, fostul primar Gheorghe Ciuhandu şi mai mulţi funcţionari din Primăria Timişoara sunt trimişi în judecată de DNA în dosarul caselor vândute pe Legea 112 a trecut de camera preliminară. Sentinţa Tribunalului Timiş poate fi contestată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Timiş a decis marţi că judecata în dosarul DNA poate începe. Judecătorii au respins în cameră preliminară toate excepţiile invocate de cei trimişi în judecată şi au decis că procesul poate începe. Până la începerea efectivă a procesului, inculpaţii din dosar mai au o cale de atac. Hotărârea judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Timiş poate fi contestată la Curtea de Apel Timişoara în termen de trei zile. 

Procurorii structurii centrale a DNA au trimis în judecată, la finalul anului 2019, un amplu dosar de abuz în serviciu care vizează vânzarea ilegală, în baza Legii 112, a peste 200 de apartamente din Timişoara. În dosar au fost trimişi în judecată fostul primar Gheorghe Ciuhandu, actualul primar, Nicolae Robu, dar şi doi directori cu greutate pe vremea lui Ciuhandu: Nicuşor Miuţ (fost director la Patrimoniu) şi Ioan Cojocari (fostul secretar al primăriei).

Inculpaţii sunt acuzaţi că, în baza Legii 112, care le permitea chiriaşilor din casele naţionalizate să cumpere la preţuri modice locuinţele în care stau, au vândut locuinţe unor persoane care nu aveau dreptul să beneficieze de prevederile acestei legi, nefiind chiriaşi la data intrării ei în vigoare.

Robu: „Eu sunt un om ultra cinstit”

În dosarul trimis în judecată de DNA, cele mai multe ilegalităţi au fost comise în timpul administraţiei Ciuhandu. Actualului primar i se impută încheierea ilegală a două contracte pentru două apartamente. Robu s-a apărat în permanenţă spunând că e vorba de „două magherniţe”. „ Eu sunt un om ultra cinstit. Singura mea avuţie până la vârsta asta este onoarea şi nu pot să nu fiu revoltat când cineva atentează la această avuţie. De ce să fiu eu trimis în judecată? În cazul meu s-au vândut de aparatul primăriei două magherniţe cu o semnătură dată de mine, sub garanţia că totul e legal sub garanţia dată de de aparatul de specialitate”, a declarat Nicolae Robu, în 2018, după ce i s-a adus la cunoştiinţă că va fi trimis în judecată în scandalul locuinţelor vândute ilegal. Sunt două magherniţe aflate în fundul unei curţi. Un apartament cu o singură cameră de 25 de metri pătraţi, şi unul de două camere de 50 de metri pătraţi. Erau fără geamuri, fără curent... iar procurorii susţin că prin vânzarea lor către chiriaşi s-a produs un prejudiciu de 60.000 de euro. Dacă le vindem acum, cu toate îmbunătăţirile nu luăm 10.000 de euro. Aici a fost un caz social. Nu e în regulă, nu e corect”, s-a apărat Robu după ce DNA a anunţat trimiterea sa în judecată. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările