Motociclistă condamnată pentru omorârea unui pieton care traversa prin loc nepermis. Cum au motivat judecătorii decizia

Motociclistă condamnată pentru omorârea unui pieton care traversa prin loc nepermis. Cum au motivat judecătorii decizia

O tânără motociclistă a fost condamnată la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare FOTO Arhivă

Judecătorii au motivat sentinţa prin care o motociclistă care a accidentat mortal un pieton ce traversa strada prin loc nepermis a fost condamnată la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au pronunţat la începutul acestui an sentinţa finală dintr-un dosar de ucidere din culpă în care o studentă motociclistă din judeţul Arad a fost trimisă în judecată pentru că l-a accidentat mortal pe un pieton care i-a ieşit în faţă, traversând strada prin loc nepermis. Accidentul a avut loc în în 11 aprilie 2015 în localitatea Păuliş, din judeţul Arad. Chiar dacă pietonul a traversat prin loc nepermis, motociclista a fost găsită vinovată pentru că, în urma expertizelor, s-a constatat că circula cu 70 km/h pe un sector de drum pe care viteza maximă permisă era de 50 km/h.

„Factorul generator al pericolului a fost victima, care s-a angajat în traversarea printr-un loc nepermis şi fără a se asigura a unui drum naţional intens circulat, deşi se deplasa greoi, astfel că victimei îi aparţine un grad mai ridicat al culpei decât inculpatei. Având în vedere concluziile rapoartelor de expertiză efectuate în cauză, instanţa reţine că în producerea accidentului soldat cu moartea victimei, chiar dacă culpa principală a avut-o victima, acest fapt nu înlătura culpa concurentă a inculpatei, astfel cum a fost reţinută mai sus”, se arată în sentinţa Judecătoriei Lipova, care a fost atacată la Curtea de Apel Timişoara, unde a fost menţinută.

„În ceea ce priveşte viteza de deplasare a motocicletei condusă de inculpată în momentul impactului, ambele expertize efectuate în cauză precum şi suplimentele la acestea au concluzionat că aceasta a fost de 70 km/h , deci peste 50km/h, cât era limita maximă admisă pe acel tronson de drum. De asemenea , s-a stabilit că inculpata putea evita accidentul rutier dacă la momentul apariţiei stării de pericol s-ar fi deplasat cu viteza maximă de 50 km/h . Prin urmare, nu există dubii cu privire la culpa inculpatei în producerea accidentului, viteza de deplasare a motocicletei condusă de către inculpată fiind peste limita legală admisă pe acel sector de drum”, au arătat şi judecătorii Curţii de Apel Timişoara, care au obligat firma de asigurări la care motocicleta era asigurată să îi achite familiei victimei daune morale în valoare de 35.000 de euro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările