Gheorghe Ciuhandu, ultimul mare primar ţărănist, după semnarea protocolului PNŢCD - PSD: „E un gest propagandistic”

Gheorghe Ciuhandu, ultimul mare primar ţărănist, după semnarea protocolului PNŢCD - PSD: „E un gest propagandistic”

Gheorghe Ciuhandu (centru) la sediul PNŢCD, într-o zi de alegeri FOTO Arhivă

Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, ultimul mare primar pe care l-a avut PNŢCD, a declarat că semnarea protocolului dintre PNŢCD şi PSD este doar un act propagandistic, partidul condus de Pavelescu fiind doar „o mascaradă”. Ciuhandu a mai declarat că vechii ţărănişti se întâlnesc sâmbătă la Alba Iulia pentru congresul de înfiinţare a partidului PNŢ Maniu – Mihalache.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gheorghe Ciuhandu, fost primar al Timişoarei şi fost lider al celei mai puternice filiale PNŢCD din România, critică în termeni duri semnarea protocolului semnat de PNŢCD-ul condus de Aurelian Pavelescu şi PSD-ul condus de Liviu Dragnea.

Cred că e o chestie pur propagandistă. Din punct de vedere al lui Pavelescu, evident că el iese la rampă. Efectiv nu văd ce ar putea aduce un astfel de protocol. E un gest propagandistic. Se fac de multe ori astfel de aranjamente”, a declarat Ciuhandu, care a semnat la rândul său, în 2009, un protocol cu PSD, pentru susţinerea lui Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale. „Noi l-am susţinut atunci pe Iohannis să ajungă prim-ministru. Noi iniţial l-am susţinut pe Crin Antonescu. Atunci noi am avut o atitudine clară împotriva regimului Băsescu pentru că devenise autoritar şi al doilea mandat al lui Băsescu a fost un dezastru. Vrajba a sădit-o Băsescu. Noi nu l-am dorit pe Băsescu de niciun fel”, justifică Ciuhandu protocolul semnat în 2009 cu PSD.

Ciuhandu a mai spus că nu se poate face o comparaţie între protocolul semnat în 2009 şi cel de acum. „Cred că nu se poate face o comparaţie. Pavelescu nu reprezintă nimic. La congres au fost vreo 100 de oameni. E mai mult o mascaradă acest partid”, a mai declarat Ciuhandu, potrivit căruia „Pavelescu a transformat aşa-zis-ul PNŢCD mai mult într-o afacere imobiliară”.

Fostul primar al Timişoarei a mai declarat că vechii ţărănişti, „cei care s-au mobilizat împotriva abuzurilor lui Pavelescu, cei care mai cred în valorile acestei doctrine” vor înfiinţa un nou partid: PNŢ Maniu – Mihalache. Ciuhandu a declarat că congresul de înfiinţare a acestui nou partid va avea loc sâmbătă, la Alba Iulia.

Fostul lider ţărănist a explicat că ruptura din PNŢCD s-a produs după alegerile din 2008, când ţărăniştii nemulţumiţi de rezultatul alegerilor au vrut congres pentru debarcarea lui Marian Miluţ de preşedinte şi a lui Pavelescu din funcţia de vicepreşedinte, dar cei doi s-au opus. În final a avut loc un congres cu ocazia căruia cei doi au fost debarcaţi, au avut loc mai multe procese, iar în final Pavelescu a rămas cu partidul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările