Evaluarea Naţională 2015. Elevă care a luat 10 după contestaţii: „Pasiunea mea este să fiu profesoară. Vreau să îi fac pe copii să iubească matematica“

Evaluarea Naţională 2015. Elevă care a luat 10 după contestaţii: „Pasiunea mea este să fiu profesoară. Vreau să îi fac pe copii să iubească matematica“

Ioana Paulescu a fost sigură pe ea, a contestat rezultatul la Evaluarea Naţională şi a obţinut media 10

Evaluare naţională 2015. O elevă de clasa a VIII-a din Timiş a reuşit să ia după contestaţii media generală 10. Ioana Paulescu, elevă a şcolii generale din cadrul Liceului Grigore Moisil din Timişoara, luase în primă fază 9.95, pierzând zecele pentru doar cinci sutimi. A fost convinsă că a făcut totul bine, a depus contestaţie şi a obţinut media 10. Tânăra visează să devină profesoară de matematică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evaluare Naţională 2015

Rezultatele Evaluării Naţionale 2015 au adus în judeţul Timiş trei medii de 10, două medii de 9,97 şi trei medii de 9,95. Dintre cei care au pierdut zecele pentru doar câţiva sutimi, o singură elevă a depus contestaţie, Ioana Paulescu, elevă a şcolii din cadrul Liceului Grigore Moisil. De altfel, după contestaţii Ioana a şi obţinut nota 10, declarând pentru „Adevărul” că nu a avut niciun dubiu că va fi aşa, fiind sigură că a făcut totul bine.

„Am avut foarte multă încredere în mine în ziua examenului. Ştiam că nu am greşit cu nimic. Prima dată am fost uimită când am văzut că m-a scăzut matematica, dar m-am calmat, m-am uitat din nou peste barem şi mi-am dat seama că e totul în regulă şi a fost, probabil, o eroare mică de corectare“, a declarat Ioana Paulescu, potrivit căreia subiectele au fost foarte uşoare.

Eleva din Timişoara a declarat că vrea să urmeze cursurile liceului CD Loga din Timişoara, unde poate pune mai mult accent pe matematică, visul ei fiind să devină profesoară de matematică. „E pasiunea mea să fiu profesoară de matematică. Mi-aş dori să-i ghidez pe alţii. Vreau să îi fac pe copii să iubească matematică. Este foarte respectabil să fii profesor. Eu am nişte profesoare pe care le respect foarte mult şi cred că ele m-au inspirat mult”, a mai declarat Ioana Paulescu pentru „Adevărul”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: