Doctorul Musta îndeamnă oamenii să iasă la vot: „Să nu piardă timp, la poveşti cu alţii. Obligatoriu să fie cu mască”

Doctorul Musta îndeamnă oamenii să iasă la vot: „Să nu piardă timp, la poveşti cu alţii. Obligatoriu să fie cu mască”

Medicul Virgil Musta FOTO Arhivă

Medicii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara spun că alegătorii pot să meargă cu încredere la vot, dar le cer să respecte cele trei reguli de bază ale pandemiei: distanţarea fizică, purtarea măştii de protecţie şi igiena mâinilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dacă respectăm sau avem o minimă responsabilitate, cred că nu ar trebui să fie nicio problemă. De aceea, eu îndemn oamenii să meargă la vot. Trebuie însă respectate câteva reguli: să nu piardă prea mult timp acolo, la poveşti cu alţii, şi obligatoriu să fie cu mască, chiar dacă se întâlnesc în afara secţiei de votare. În sală, să voteze cât mai repede şi, după aceea, este bine să aibă un dezinfectant sau să meargă să se spele pe mâini. Daca aceste trei reguli, de distanţare, de purtare a măştii, de igiena a mâinilor, sunt respectate, nu va fi niciun risc de contaminare. Dacă e coadă, este recomandabil să păstrăm distanţa, exact ca la magazine, un metru şi jumătate - doi, între persoane, ca să nu fie probleme şi, bineînţeles, purtarea măştii”, spune doctorul Virgil Musta, şeful clinicii de Boli Infecţioase 2, din cadrul Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara, Cristian Oancea, a declarat că medicii au fost consultaţi de către autorităţile locale în ceea ce priveşte respectarea normelor sanitare în secţiile de votare.

„Am fost consultaţi din punct de vedere medical asupra zilei de duminică, asupra procesului electoral, şi, din punctul nostru de vedere, autorităţile locale au luat toate măsurile ce necesită o siguranţă sporită a cetăţeanului care iese la vot. Purtatul măştii, dezinfectarea suprafeţelor şi a ştampilelor, inclusiv distanţarea fizică noi am prevăzut-o mai mare tocmai pentru ca cetăţenii, vârstnicii şi inclusiv populaţia tânără să se simtă în siguranţă. Personal voi ieşi la vot şi indemn pe toată lumea să îşi exercite acest drept constituţional” , a declarat Cristian Oancea.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ce măsuri de prevenţie poţi lua dacă locuieşti în aceeaşi casă cu persoane vârstnice. Sfaturile doctorului Musta

Apelul răscolitor al doctorului Musta către medici: „Rămâneţi «pe baricade»! N-avem o meserie oarecare. Ne-am ales-o la bine şi la greu“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările