Cum se vede anul şcolar din internate

Cum se vede anul şcolar din internate

Internatul Liceului Lenau este printre puţinele pregătite de primirea elevilor. Foto: Laura Guţu

Cu o săptămână înainte de începerea anului, puţine cămine din liceele timişorene par încă pregătite să primească tineri. Universitatea de Vest trimite la internatele cu locuri libere lista studenţilor care nu au prins locuri în cămin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administratorii contactaţi au amânat dezvăluirile până după şedinţa de azi, menită să ofere date concrete despre clădirile avute în orânduire.

Internatul Liceului „Nikolaus Lenau” are 80 de locuri date în folosinţă, locuri care au început să fie ocupate. „L-am renovat, am refăcut şi cantina, din fonduri proprii” a declarat Adriana Miloş, administratoarea internatului. Conform ei, preţul pe care îl vor plăti elevii pentru o lună de locuit în cămin va ajunge, cu tot cu cele trei mese servite zilnic şi cheltuieli, la aproximativ 350 de lei. „Vreau să îi forţez să mănânce de trei ori pe zi, că altfel ajungem să plătim degeaba bucătăresele şi să fie nevoie să reducem din numărul lor”, a mai spus administratoarea.

Zece adolescenţi din localităţile din jurul Timişoarei sunt aşteptaţi să ocupe locurile internatului, ei fiind urmaţi de cei trimişi anual de Colegiul Ana Aslan şi Calderon. Miloş preconizează că numărul acestora va fi totuşi mic. Şi Universitatea de Vest a făcut un obicei din a trimite aici studenţi care nu au prins locuri în cămine.

În ce priveşte Colegiul Economic „F.S. Nitti”, aici sala de mese este încă în renovare, iar administratoarea nu poate spune decât că locurile internatului sunt ocupate în proporţie de 75 la sută. În schimb, îi informează cu simpatie pe cei doi organizatori de festival prezenţi în birou că invitaţii lor vor putea sta câte cinci în cameră, iar porţiile de mâncare pot fi cât de mari vor ei, dar contra cost. Acesta fiind regimul, aşteptăm „rezultatele” şedinţei de azi. 

Faptul că în curtea internatului Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” este şantier, nu e deloc îngrijorător, spre deosebire de priveliştea pe care o oferă internatul Grupului Şcolar Azur, la care abia par să înceapă lucrările. Pe site-ul Primăriei Municipiului, anunţul de atribuire a contractului de amenajare a internatului datează din 29 iulie. Întrebat dacă vor fi gata reparaţiile, unul dintre muncitori a răspuns sincer „sper”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările