Cine e românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

Cine e românca depistată pozitiv la
coronavirus în insula Creta

Hotelurile din Grecia prezintă informaţii despre noile reguli împotriva coronavirus

Turista depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta, Grecia, este de origine română, dar trăieşte în Germania.

Ştiri pe aceeaşi temă

MAE a confirmat că turistul român depistat pozitiv cu Covid-19 a ajuns în Grecia în data de 2 iulie cu o cursă aeriană charter cu escală la Atena, destinaţia finală fiind insula Creta. La acea dată, nu a existat niciun zbor charter din România în Creta, lucru care a pus semne de întrebare despre provenienţa româncei depistate pozitiv la coronavirus.

Conform unei postări pe Facebook a directorului Christian Tour, Cristian Pandel, deşi nu este confrmat pe căi oficiale, turista ar avea cetăţenie română însă trăieşte în Germania. Acesta a ajuns în Creta joi cu o cursă Der Touristic. 

Primele avione charter care au zburat din România în Grecia după redeschiderea aeroporturilor au fost organizate, miercuri, 1 iulie, de Christian Tour. O cursă a fost în Creta (Heraklion), iar cealaltă în Rhodos. În ambele cazuri, autorităţile elene au efectuat testarea în cazul tuturor pasagerilor, nu aleatoriu, aşa cum este procedura la ora actuală.  Toţi cei aproximativ 400 de pasageri au primit rezultatul negativ.
 
„În Rhodos, a venit chiar ministrul Turismului de Grecia, împreună cu partenerul nostru de acolo, pentru a întâmpina turiştii. În primele două zboruri directe, în Rhodos şi Creta, au fost testaţi toţi turiştii, nu aleatoriu, pentru că voiau să existe o bază de date permanentă, dar niciun turist nu a stat în autoizolare sau în carantină. Au fost 200 într-un avion şi 200 în celălalt. Testul tuturor a ieşit negativ. Azi (n. red. - sâmbătă) am avut următorul zbor în Creta, ca atare rezultatele le vom afla de abia mâine (n. red. duminică)”, a declarat Marius Berca, director operaţional de la Christian Tour.
 
Niciun alt charter din România nu a efectuat curse în Creta. Toţi ceilalţi turoperatori vor începe cursele de săptămâna viitoare.

Consultantul în turism Răzvan Pascu spun că informaţia celor de la MAE nu este tocmai corectă. Pascu a scris pe pagina sa de socializare că a făcut o anchetă proprie în acest caz şi a descoperit altceva.

"În comunicatul MAE este fie o eroare, fie ceva care nu are legătură cu România. Scrie că turista a fost într-un charter care a zburat în Creta via Atena. Din România, însă, nu există aşa ceva", susţine Pascu.

Oficialii MAE, criticaţi de un consultant în turism: „Turista română depistată pozitiv în Grecia venea din altă ţară UE“
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: