Întâlnire de gradul zero în biroul secretarului Ioan Cojocari. Vezi ce „grei” l-au vizitat pe secretar la primărie!

Întâlnire de gradul zero în biroul secretarului Ioan Cojocari. Vezi ce „grei” l-au vizitat pe secretar la primărie!

Secretarul Ioan Cojocari încă nu poate răsufla uşurat, din cauza problemelor penale

Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, se pregăteşte din nou de o întâlnire cu procurorii Parchetului Judecătoriei Timişoara. După ce a scăpat de acuzaţiile de abuz în serviciu, Cojocari va fi cercetat acum pentru neglijenţă, în dosarul Heaven. Culmea coincidenţei, tot în această perioadă doi dintre cei mai tari avocaţi specializaţi în probleme penale l-au vizitat pe secretar la biroul din primărie.

Marţi, în jurul orei 12.00, primarul Timişoarei Gheorghe Ciuhandu tocmai susţinea o declaraţie de presă pe holul primăriei, când, fostul procuror al Parchetului Curţii de Apel Timişoara, Angelina Tufariu, în prezent avocat, a intrat în biroul secretarului Ioan Cojocari. Angelina Tufariu nu este nimeni alta decât cea care i-a trimis în judecată pe cei zece inculpaţi din dosarul mafiei imobiliare care au luat, cu acte false, terenurile primăriei. Ancheta Angelinei Tufariu a vizat şi funcţionari din Primăria Timişoara, fiind trimişi în judecată, o subalternă a secretarului Cojocari şi un funcţionar de la Direcţia Fiscală, între timp concediat. Cu ocazia întâlnirii de ieri, Angelina Tufariu a fost nevoită să aştepte în anticameră până când secretarul a fost disponibil.

Primarul nu terminase încă declaraţiile de presă, că la uşa lui Ioan Cojocari şi-a făcut apariţia şi avocatul Viorel Paşca, profesor de drept penal. Viorel Paşca este coordonatorul lucrării de doctorat a procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi. De altfel, Paşca l-a reprezentat pe Cojocari în dosarul „mansarda”, dosar în care secretarul a fost urmărit penal pentru abuz în serviciu, dar într-un final a fost scos de sub urmărire penală şi a primit o amendă administrativă de 1.000 de lei. Tot Paşca a reprezentat-o şi pe Cornelia Corescu în dosarul „bani pentru PD-L”.

Surse importante au declarat că întâlnirea dintre Cojocari, Paşca şi Tufariu vine pe fondul pregătirii apărării din dosarul „Heaven”, în care secretarul Ioan Cojocari şi primarul Gheorghe Ciuhandu sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu. Toţi cei trei, neagă însă că acesta a fost scopul întâlnirii. „Nu are legătură cu niciun dosar. Paşca a venit cu ceva probleme de preempţiuni. Nu am primit nici citaţie, ce să discut. Nu am nicio treabă. Nu a venit la mine nicio doamnă Tufariu”, a spus Ioan Cojocari. Pe de altă parte, avocatul Viorel Paşca a spus că a mers la secretar cu alte probleme, dar a atins „tangenţial şi subiectul ăsta”. Avocatul a mai spus, glumind, că îl va reprezenta pe Cojocari dacă secretarul are bani de onorariu. „Să vedem dacă are bani, că eu nu lucrez pe bumbi”, a spus, râzând, Viorel Paşca. Fostul procuror, Angelina Tufariu, nu a vrut să comenteze în niciun fel vizita la secretar, susţinând doar că nu a încheiat niciun contract de reprezentare şi preferă să păstreze secretul profesional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: