Târgu-Mureş: Ultimele zile pentru depunerea declaraţiilor de venit

Contribuabilii mai au la dispoziţie doar săptmâna aceasta pentru a depune la Finanţe celebrul formular 200. Este vorba despre acel document prin care angajaţii îşi declară veniturile pe care pe care le-au obţinut anul trecut din alte surse decât cele salariale.

Ştiri pe aceeaşi temă

De altfel, nu trebuie să depună această fişă cei care au obţinut venituri din salarii, pensii, premii sportive, jocuri de noroc, dobânzi sau dividente, exploatări agricole, moşteniri, donaţii, burse sau şomaj. Nici banii câştigaţi la nunţi sau botezuri nu se impozitează. „Toate veniturile care nu se încadrează la excepţiile de mai sus trebuie declarate până luni, inclusiv. În caz contrar, contribuabilii vor fi sancţionaţi cu avertisment sau amenzi între 10 şi 100 de lei", a spus Andrei Moscviciov, directorul DGFP Mureş.

Schimbare de sistem

Începând din acest an, contribuabilii nu vor mai primi prin poştă formularele de la Finanţe, ci le vor putea descărca de pe situl www.anaf.ro. Tot aici se pot depune formularele on-line, dar numai dacă de către cei care au un certificat digital. „Certificatul digital se poate obţine tot de pe site-ul nostru şi este ca o inregistrare pe orice site din lume. Astfel, contribuabilul poate scăpa de statul la coadă la ghişee", a mai spus Moscviciov.

Tot pe site-ul Finanţelor se pot citi şi instrucţiunile de completare a formularelor. Reprezentanţii Finanţelor Publice Mureş au pus la dispoziţia mureşenilor patru ghişee şi sunt pregătiţi chiar să prelungească programul de lucru pentru a înregistra toate declaraţiile. Anul acesta sunt aşteptaţi să îşi declare veniturile în jur de 29.000 de mureşeni, dintre care 10.200 din Târgu-Mureş pentru a-şi depune formularul 200.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările