Târgu-Mureş: Primarul îi ajută pe "ţigani"

Târgu-Mureş: Primarul îi ajută pe

Primarul Dorin Florea caută soluţii în problema romilor foto Arhivă

Primarul Dorin Florea vrea ca Târgu-Mureşul şă devină un oraş pilot în ceea ce priveşte gestionarea problemelor legate de populaţia de etnie romă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit primarului dr. Dorin Florea problema "ţiganilor" reprezintă una din marile probleme ale României. "Propun să nu li se mai spună romi ci ţigani. Aceasta e denumirea corectă. Eu când le-am spus romi, era să-mi dea una peste ceafă. Mi-au spus să nu fac mişto de ei pentru că romul este o băutură", a spus primarul.

Primarul a declarat că va trimite ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea o scrisoare prin care va propune ca Târgu-Mureşul să devină oraş pilot. "Alţi primari înaintea mea nu au recunoscut că avem mulţi ţigani. Eu am recunoscut şi am spus că singura soluţie este educarea lor", a spus Florea.

Edilul a spus că romii din oraş, care au devenit "cetăţeni onorabili" vor primi terenurile de sub casele lor în proprietate. "Am primit cereri de la cei care şi-au făcut case respectând procedurile legale şi voi propune CL o strategie privind trecerea terenurilor de sub case în proprietatea lor, contra cost", a mai spus Florea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările