Bugetul Târgu-Mureşului pentru 2013 a fost votat, cu scandal. Membrii USL au părăsit şedinţa de Consiliu Local

Bugetul Târgu-Mureşului pentru 2013 a fost votat, cu scandal. Membrii USL au părăsit şedinţa de Consiliu Local

Bugetul local pe 2013 a fost votat cu scandal şi circ

Consilierii locali au votat, cu greu, bugetul municipiului pentru 2013. Astfel, bugetul local pe anul în curs este de 367.236.000 de lei, atât în ceea ce priveşte partea de venituri, cât şi pe partea de cheltuieli.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şedinţa de CL a fost una cu scandal şi circ, consilierii USL retrăgându-se în bloc înainte de votarea bugetului.

Consilierii USL şi-au motivat retragerea din şedinţa de Consiliu afirmând că înainte cu câteva minute de începutul şedinţei li s-a oferit o nouă variantă a bugetului local.
Consilierii USL au considerat că maniera de votare a bugetului local este neconformă cu procedura legală, astfel că au decis să nu participe la procesul de vot. Totuşi, bugetul a fost aprobat cu ajutorul voturilor consilierilor din PDL şi UDMR.

Nu puteam aproba varianta de buget primită de noi, fără o atentă verificare în prealabil. Varianta supusă votului ne-a parvenit cu două minute înainte de începutul şedinţei de Consiliu, nu puteam să o votăm în condiţiile acestea. Şi, oricum, aceasta conţinea o serie de nereguli, precum achiziţia de chioşcuri în valoare de 70.000 de lei sau cheltuieli pentru patinoar, în contextul în care nu sunt bani pentru alocaţiile sociale. Şi ăsta e doar un singur exemplu”, a declarat viceprimarul Ionela Ciotlăuş, din partea USL.

Gestul USLiştilor a fost aspru criticat de consilierul Claudiu Maior, care oricum a fost acuzat de incompatibilitate şi uzurpare de funcţii publice, o altă chestiune care a adus sare şi piper şedinţei de Consiliu. ”Se vede clar că cei din USL nu doresc binele oraşului. Dirijaţi din cancelariile de partid fac absolut tot ce se poate pentru a bloca oraşul, programele sociale, şcolile, grădiniţele, transportul în comun, tot ce ţine de oraş. Cu toate divergenţele pe care le avem, consilierii UDMR au avut responsabilitatea de a discuta bugetul oraşului şi au rămas la şedinţă. Ceea ce au făcut cei de la USL este o dovadă de iresponsabilitate. Să pleci când se votează proiectele oraşului, bugetului oraşului, numai pentru că ţi-a ordonat asta o femeie care se crede la emisiunea "Schimb de mame" este umilitor. Am văzut astăzi nişte bărbaţi în toată firea, stâlpi de familie, care au plecat capul umiliţi la ordinele unei doamne frustrate. E penibil..... Cu toate acestea, bugetul cu toate amendamentele UDMR şi USL a fost votat şi a trecut în Consiliul Local. Cei care au lipsit rămân cu ruşinea laşităţii lor. E inadmisibil că să pui în pericol soarta oraşului doar pentru că primeşti un ordin de la o femeie care se autointitulează liderul USL",  a declarat Claudiu Maior după şedinţa de Consiliu Local.

Rivalitatea acerbă dintre consilierii PDL şi cei ai USL s-a materializat în ultimele luni în acuzaţii grave aduse de la o tabără la alta, exact ca într-un meci de ping-pong, în care contribuabilii sunt la mijloc şi asistă pasivi.

Mureşenii pot fi ”liniştiţi”, deci, deoarece aleşii lor demonstrează la fiecare şedinţă de Consiliu Local că sunt oameni integri, maturi, pentru care primează interesele  oraşului şi nu interesele personale. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: