Concentratoare de oxigen, oferite gratuit bolnavilor de Covid-19 care rămân acasă

Concentratoare de oxigen, oferite gratuit bolnavilor de Covid-19 care rămân acasă

Foto Shutterstock

Un serviciu privat de ambulanţă din Târgu-Mureş oferă gratuit 21 de concentratoare de oxigen  bolnavilor de Covid-19 care rămân acasă, potrivit observatornews.ro.

Proiectul serviciului privat de ambulanţă are o vechime de un an şi jumătate. Au pornit pe pe cont propriu, iar ulterior au sărit în ajutorul lor Primăria şi comunitatea. În valul trecut au reuşit să vindece sute de persoane, scrie sursa citată.
 
Odată cu valul 4, şi telefonul de la dispecerat sună încontinuu. Unii pentru a solicita concentratoare de oxigen, alţii pentru primi indicaţii. Cele 21 de aparate, puse la dispoziţia bolnavilor gratuit, sunt extrem de solicitate. 10 persoane sunt deja înscrise pe lista de aşteptare.
 
Pe lângă oxigen, serviciul de ambulanţă privat îi monitorizează pe bolnavi în permanenţă la domiciliu, le recoltează sânge pentru analize şi în urma acestora, medicii pot oferi o schemă de tratament. Însă, doar cazurile uşoare pot fi tratate de acasă.
 
De săptămâna viitoare, alte 20 de concentratoare de oxigen vor ajunge la serviciul privat de ambulanţă, care va putea acoperi un număr mult mai mare de cereri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările