Unul dintre cei mai apreciaţi medici români din străinătate s-a vaccinat anti-COVID-19. „Este singura armă pe care o avem“

Unul dintre cei mai apreciaţi medici români din străinătate s-a vaccinat anti-COVID-19. „Este singura armă pe care o avem“

Alexandru Mischie s-a vaccinat împotriva noului coronavirus                   FOTO: facebook.com/MischieAlex

Unul dintre cei mai apreciaţi medici români care activează în străinătate s-a vaccinat împotriva COVID-19. Medicul cardiolog Alexandru Mischie (41 de ani) este coordonatorul activităţii de cardiologie intervenţională şi al unităţii de terapie intensivă coronariană de la Spitalul Montlucon, din Franţa, şi ocupă, totodată, funcţia de preşedinte al grupului de lucru în cardiologie al International Society for Telemedicine and eHealth.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Acesta a spus că s-a vaccinat pentru a-şi proteja viaţa sa şi pe cea a pacienţilor: „M-am vaccinat pentru a-mi proteja viaţa, dar şi pentru a proteja viaţa apropiaţilor şi a pacienţilor mei. Vaccinul este singura armă pe care o avem pentru a ne proteja sănătatea şi pentru a reporni economia“.  
 

„Trebui să se ajungă la o rată de vaccinare de minim 70%“

 
Medicul are şi câteva recomandări pentru cei care sunt sceptici în privinţa vaccinului: „Există foarte multă dezinformare. Şi în Franţa sunt persoane reticente, dar mult mai puţine ca în România. Gradul de reticenţă depinde şi de capacitatea fiecăruia de a înţelege că beneficiile sunt mai mari faţă de riscuri. Oamenii nu trebuie să fie sceptici. Vaccinul a fost testat în studiul iniţial la peste 30.000 pacienţi, cu eficacitate de 94.1%, iar în momentul de faţă a fost deja administrat la milioane de oameni, fără nicio problemă majoră.
Efectele adverse, dacă există, sunt infime faţă de beneficiul vaccinului“. 
Apreciatul medic consideră că ar trebui să se ajungă la o rată de vaccinare de minim 70% pentru a putea opri transmisia virusului. 
 

În Franţa, vaccinarea a început cu întârziere

 
Alexandru Mischie a precizat că vaccinarea decurge cu dificultate în Franţa şi în prezent se efectuează vaccinarea cadrelor medicale şi a bătrânilor: „În Franţa, vaccinarea a început cu o uşoară întârziere, abia acum se vaccinează cadrele medicale şi bătrânii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările