Minerii din Gorj folosesc chiloţi şi hăinuţe pentru bebeluşi în loc de lavete de şters rulmenţii

Minerii din Gorj folosesc chiloţi şi hăinuţe pentru bebeluşi în loc de lavete de şters rulmenţii

Un lider de sindicat a fotografiat lavetele pe care le folosesc

Angajaţii de la cariera minieră Lupoaia, din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), folosesc chiloţi, ciorapi sau hăinuţe pentru bebeluşi cumpărate de ei din magazinele şi târgurile de second hand pe post de lavete.

Angajaţii au nevoie de aceste materiale textile pentru a-şi desfăşura activitatea. Nicu Bunoaica, lide de sindicat, spune că a solicitat conduceriii unităţii lavete, dar i s-a răspuns că se află în procedură de achiziţie. CEO cuprinde cele mai mari termocentrale din România - Rovinari, Turceni (Gorj) şi Işalniţa (Dolj) - şi o serie de unităţi miniere pentru extragerea cărbunelui. 
 
Preşedintele Sindicatului „Solidaritatea 2013“ de la cariera Lupoaia, din zona Motru, Nicu Bunoaica, a tras un semnal de alarmă cu privire la asigurarea materialelor necesare pentru ca salariaţii de la sectorul mecanic să îşi poată desfăşura activitatea. Acesta a postat pe pagina sa Facebook mai multe imagini cu lavetele folosite de angajaţii carierei, printre materialele textile găsindu-se chiloţi sau ciorapi. Nicu Bunoaica spune că oamenii sunt nevoiţi să se descurce cum pot, pentru că nu au primit materialele necesare pentru a-şi desfăşura activitatea:
 
„Salariaţii merg şi cumpără lavete de unde pot, din târgurile sau magazinele de haine second-hand. Am solicitat, din partea sindicatului, conducerii unităţii să ni se răspundă când vor fi primite lavete de către salariaţi, dar ni s-a spus că se află în procedură de achiziţie. Acest răspuns îl primim mereu din partea conducerii unităţii“. 

„Avem nevoie de lavete în fiecare zi“

 
Nicu Bunoaica a precizat că lavetele sunt indispensabile în activitatea angajaţilor carierei, mai ales a lucrătorilor de la sectorul mecanic: „Avem nevoie de lavete în fiecare zi. Orice angajat de la sectorul mecanic are nevoie de lavete pentru a curăţa anumite zone unde intervin, pentru a şterge rulmenţii de impurităţi. Reparăm reductoare şi trebuie să ne ştergem de unsoare. Se verifică «lagărele» de excavatoare, pe circuituitul de benzi, şi tot la fel este nevoie să se şteargă murdăria de acolo“.  
    
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările