Membrii familiei tânărului depistat cu coronavirus au refuzat să intre în carantină într-un centru amenajat. Vor rămâne acasă

Membrii familiei tânărului depistat cu coronavirus au refuzat să intre în carantină într-un centru amenajat. Vor rămâne acasă

Familia tânărului depistat cu coronavirus a refuzat să intre în carantină într-un centru specializat

Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a aprobat intrarea în carantină într-un centru a cinci persoane care au intrat în contact direct cu primul pacient din România diagnosticat cu coronavirus. Este vorba de familia lui alături de care locuieşte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile au mers vineri-după masă masă la familia din localitatea Prigoria, pentru a-i transporta pe cei cinci membri ai familiei într-un centru special amenajat, dar oamenii au refuzat categoric să plece de acasă, deşi s-a încercat convingerea lor. 

În aceste condiţii, a fost luată măsura intrării în carantină la domiciliu Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca cei care au intrat în contact direct cu persoanele depistate cu coronavirus (cetăţeanul italian şi tânărul de 25 de ani) să se afle în carantină la domiciliu, deşi iniţial se stabilise să fie transportate într-un centru special amenajat: 

„În urma convocării în regim de urgenţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din seara zilei de 28 februarie 2020 s-au adoptat următoarele:
În urma propunerii venite din partea noii conduceri a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, s-a aprobat în unanimitate ca în toate cazurile de contacţi apropiaţi direcţi cu o persoană care a fost depistată pozitiv ca purtător al coronavirusului COVID-19, să se instituie carantina la domiciliu. Se revine astfel la hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din dimineaţa zilei de 28 februarie 2020 prin care, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, s-a aprobat mutarea celor cinci persoane aflate în izolare la domiciliu ca urmare a contactului direct cu persoana confirmată cu virusul COVID-19 din comuna Prigoria, sat Dobrana, în carantină în cadrul unuia dintre centrele de carantină din judeţul Gorj“, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
 

Cursurile şcolile se vor relua 

Cursurile la şcolile din Prigoria vor fi reluate de luni. „Direcţia de Sănătate Publică Gorj a făcut precizarea în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă că pe raza unităţii administrativ teritoriale Progoria nu sunt necesare măsuri sau restricţii cum ar fi suspendarea cursurilor la unităţile de învăţământ, activităţi cultural-artistice sau alte activităţi care ar putea angrena public numeros“, a mai precizat Florin Chisim.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: