Italianul diagnosticat cu coronavirus este căsătorit cu o femeie din judeţul Gorj. Pe unde au călătorit cei doi în România

Italianul diagnosticat cu coronavirus este căsătorit cu o femeie din judeţul Gorj. Pe unde au călătorit cei doi în România

Italianul Cesare Emenddatori (dreapta) este căsătorit cu o româncă din judeţul Gorj FOTO Arhivă personală

Soţia italianului de 72 de ani care a fost depistat cu coronavirus, după ce s-a întors recent dintr-o vizită din România, este din localitatea Bîlteni, judeţul Gorj.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 22:30 Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Horaţiu Moldovan a confirmat că au fost prelevate 12 probe din zona în care s-a realizat ancheta epidemiologică, în Gorj, probe ce au fost deja trimise spre testare la Spitalul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti.
 
„Fiind vorba de un pacient, de o persoană care este dovedită că a fost infectată cu coronavirus, care s-a plimbat în România, este foarte probabil să existe contacţi care au fost contaminaţi. (...) Sunt 12 probe care au fost recoltate în zona în care s-a realizat ancheta epidemiologică şi care au fost trimise la Institutul Matei Balş pentru a face test de diagnostic virusologic. Dacă vom avea pacienţi contaminaţi, aceştia vor trebui internaţi şi trataţi în spitalul de boli infecţioase", a declarat Horaţiu Moldovan pentru Digi24.
 
 
UPDATE  Prefectul judeţului Dolj, Dan Purcărescu, a anunţat că italianul infectat cu coronavirus a intrat în contact cu cel puţin 50 de oameni, iar autorităţile încearcă acum să îi identifice. Şi angajaţii aeroportului, ai firmei de la care italianul şi-a închiriat o maşină, cât şi echipajul din avion sunt identificaţi pentru a fi testaţi.
 
„În jur de 50 de oameni, cei din avion la venire, avion la plecare, plus reprezentanţii firmei de unde a închiriat maşina. Noi, iniţial, am intrat în posesia unei liste cu nume şi prenume. Acum încercăm să intrăm în posesia unei liste în care apare şi CNP-ul, pe baza CNP-ului, noi îi identificăm. Sunt şi doi străini, la venire. Noi facem demersuri către compania aeriană pentru identificarea, mai bine zis, CNP-urile cetăţenilor care au stat în preajma cetăţeanului italian. E vorba de 22 dus, 22 întors. Urmează să fie contactate toate cele 44 de persoane, plus stewardesele de către DSP şi să li se facă analizele şi procedura de rigoare. A intrat în contact cu doi reprezentanţi ai firmei de închirieri auto. Noi am încercat să luăm legătura telefonic cu soţia lui, dar nu a răspuns la telefon. Noi încercăm să vizionăm tot ce înseamnă înregistrări video”, a declarat Narcis Purcărescu, prefect de Dolj.
 
De asemenea, prefectul Purcărescu a mai adăugat că a fost identificată şi maşina pe care a italianul a folosit-o pe teritoriul României. 
 
„Noi asta încercăm, să vizionăm tot ce înseamnă înregistrări. Am reuşit să identificăm maşina. Maşina a fost închiritată, dar la două zile după ce a fost predată firmei. Ori fiind închiriată la 48 de ore nu mai prezintă interes din punct de vedere epidemiologic".
 
 
UPDATE Italianul Cesare Emenddatori a fost în judeţul Gorj, alături de soţia sa, chiar mai multe zile. Acesta s-a întâlnit cu rude şi chiar ar fi participat la tăierea unui porc. De asemenea, cei doi au fost şi în municipiul Târgu Jiu, pentru că deţin apartament aici. De asemenea, aceştia ar fist într-o vizită în localitatea Drăguţeşti. 
 
Gorjeanca Alina Volintiru ar fi căsătorită cu italianul de Cesare Emenddatori. Acesta a fost diagonisticat marţi, 25 februarie, cu coronavirus în spitalul din oraşul Rimini, din apropiere de Veneţia.
 
Septuagenarul a fost internat în Italia, luni, 24 februarie, cu simptome specifice şi a ieşit pozitiv la testul care i s-a făcut. Potrivit presei italiene, pacientul este din oraşul Cattolica, fiind primul caz de infectare din provinica Rimini.
 
Italianul s-ar fi aflat în perioada 18-22 februarie în Craiova, unde şi-ar fi vizitat soacra care locuieşte în Bănie. Bărbatul de 72 de ani ar fi participat şi la o partidă de vânătoare în Dolj.
 
Autorităţile din Gorj sunt şi ele în alertă: „Facem verificări pentru a vedea tot traseul, parcurs. Nu ştim, la acest moment, dacă a fost şi pe teritoriul judeţului Gorj sau dacă partenerul de viaţă se află în Gorj sau a fost pe raza judeţului. Se efectuează verificări“, a precizat prefectul judeţului Gorj, Cristinel Rujan. Autorităţile încearcă să o găsească pe femeie.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: