Echipaj de ambulanţă, verificat de Raed Arafat. Asistentul nu purta centura de siguranţa şi se afla lângă ambulanţier, iar alături de bolnav era o rudă

Echipaj de ambulanţă, verificat de Raed Arafat. Asistentul nu purta centura de siguranţa şi se afla lângă ambulanţier, iar alături de bolnav era o rudă

Asistentul medical amendat a fost coordonatorul substaţiei Novaci

Asistentul medical de pe o ambulanţă din judeţul Gorj a fost amendat cu 2.000 de lei în urma nereguli depistate chiar de către secretarul de stat Raed Arafat.

 
Echipajul unei ambulanţe din Gorj a fost oprită, în urmă cu câteva zile, în curtea Spitalului de Urgenţă Floreasca chiar de către secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Acesta a constatat că asistentul medical se afla în faţă, lângă şofer, în loc să stea alături de pacient. Secretarul de stat a mai constatat că lângă pacient se afla un membru al familiei care nu avea centură de siguranţă, la fel ca şi pacientul aflat pe targă. Raed Arafat a chemat o echipă de control. În urma verificărilor s-a mai stabilit că unele medicamente erau expirate. 
Echipajul este de la substaţia Serviciului JUdeţean de Ambulanţă din oraşul Novaci. Asistentul medical Constantin Urdă, care a fost şi coordonatorul unităţii de la Novaci, a primit o sancţiune de 2.000 de lei.
 

Riscă şi o cercetare disciplinară

 
Constantin Mitroi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, a spus că este îngrijorător că toate problemele au fost depistate la un angajat care a condus unitatea de la Novaci şi că este posibil ca acesta să fie şi cercetat disciplinar: „Este trist că aceste lucruri vin din partea unui om care până luna trecută a fost coordonatorul substaţiei. Primele recomandări pe care facem atunci când mergem la substaţii se referă la verificarea truselor, să nu existe medicamente expirate, să folosească centurile de siguranţă, să nu ia aparţinători şi toate obligaţiile pe care le au în fişa postului“. 
De asemenea, directorul Ambulanţei Gorj a spus că asistentul medical va suporta amenda din propriul buzunar.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: