Cinci milioane de euro pentru retehnologizarea fabricii de muniţie din Gorj

Cinci milioane de euro pentru retehnologizarea fabricii de muniţie din Gorj

Uzina Mecanică Sadu va beneficia de retehnologizări

O sumă de aproximativ cinci milioane de euro a intrat în contul Uzinei Mecanice Sadu, din judeţul Gorj, sub formă de majorare de capital. Banii vor fi folosiţi pentru retehnologizarea fabricii de muniţie.

Echipamentele care vor fi achiziţionate vor duce la creşterea calităţii produselor şi la diversificarea acestora.
 
Primarul localităţii Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, a spus că alocarea fondurilor pentru retehnologizare va reprezenta un nou început pentru Uzina Mecanică Sadu: „Din fericire, banii au venit. Este un moment fără precedent şi ar putea reprezenta un nou început al Uzinei Mecanice Sadu, pentru că fondurile solicitate au intrat în integralitate în contul uzinei. La rectificarea bugetară, aceste sume au trecut pe majorare de capital. Lucrul acesta înseamnă că statul român s-a ţinut de cuvânt şi a virat acest capital subscris, iar uzina are acest cash-flow pe care îl poate folosi“.
 

Primul echipament va fi adus până la finalul acestui an 

 
Prima procedură de licitaţie s-a încheiat, astfel încât până la finalul anului va sosi şi primul echipament. Restul echipamentelor se află în procedură de achiziţie.  „S-a încheiat deja o procedură de licitaţie. Conducerea uzinei trebuie să semneze primul contract. Este vorba de un echipament pentru efectuarea tratamentelor termice la Secţia de Sculărie. Este destul de învechit sistemul care este folosit. Se făceau tratamentele termice mai mult după ureche. Într-un viitor nu foarte îndepărtat urmează să sosească acest prim echipament. Celelalte proceduri se află în derulare şi toate echipamentele care au fost prevăzute în documentaţia tehnică pentru retehnologizare se află în SICAP“, a precizat Constantin Bobaru.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: